Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 23/03/2024

Πέντε εν ενεργεία και πρώην ποδοσφαιριστές, αθλητές σφαιροβολίας και σωματικής διάπλασης, τρεις ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, φέρονται να είναι μεταξύ άλλων ανάμεσα στους πελάτες της εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διακινούσαν και διέθεταν παράνομα αναβολικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και ακατέργαστη κάνναβη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε δύο από τους αθλητές-πελάτες καθώς και σε ένα μελος της οργάνωσης, είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον εθνικό οργανισμό καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται ο bodybuilder Γ.Ν. ο οποίος έχει συλληφθεί, ενώ από αυτήν προμηθεύονταν σκευάσματα τα αδέρφια Α. και Κ.Ζ., με τον δεύτερο να είναι σφαιροβόλος, και ο ποδοσφαιριστής Α.Κ. που αγωνίζεται σε ομάδα της Βορείου Ελλάδος.

Η ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση έγινε σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος και συνελήφθησαν:

ο 31χρονος Μ.Δ.
ο 33χρονος Α.Α.
ο 26χρονος Τ.Κ.
ο 49χρονος Ν.Γ.
και ο 36χρονος Μ.Ν.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε εδώ και έξι χρόνια

Όπως αποκαλύπτεται, δρούσαν τουλάχιστον για 6 χρόνια, από το 2018, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά είχαν επεκταθεί και στο εξωτερικό.

Μεταξύ των χωρών που είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους ήταν οι: Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία και Γαλλία.

Αυτό προκύπτει και από το γεγονός πως -σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας- εντοπίστηκε πλήθος δεμάτων, έτοιμα προς αποστολή. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, για την αποστολή των δεμάτων δήλωναν στις εταιρείες ταχυμεταφορών ψευδή στοιχεία αποστολέα, καθώς και διευθύνσεις.

Η προμήθεια αυτών των παράνομων σκευασμάτων που αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιούνταν κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να είναι ασφαλή, είχαν τοποθετήσει κάμερες στους χώρους που φυλούσαν τα παράνομα σκευάσματα.

Ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης, χρησιμοποιούνταν ως χώρος για την περαιτέρω διακίνηση.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. από τις έρευνες

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis