Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 13/12/2023

Γράφει ο Χρήστος Βλαχούδης*

Αφήσαμε τέσσερα εικοσιτετράωρα να περάσουν, έπειτα από το συμβάν της Πέμπτης, στην περιοχή του Ρέντη, όπου ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από επίθεση που δέχτηκε η διμοιρία του, από οπαδούς του Ολυμπιακού. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να επαναφέρουμε το μυαλό μας σε μια τάξη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το περιστατικό. Η μόνη μας διέξοδος σε όλο αυτό ήταν μία. Να πούμε ωμές αλήθειες. Ίσως να, είναι ο μόνος τρόπος για να στηρίξουμε την τιτάνια προσπάθεια που κάνει ο συνάδελφός μας να κρατηθεί στην ζωή, κάτι για το οποίο προσευχόμαστε καθημερινά.

        ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 1   

” Ο τραυματισμός ή ακόμα και ο θάνατος αστυνομικού δεν πουλάει”

Σε μία κοινωνία που, θέλει, να λέγεται φιλελεύθερη θα έπρεπε η ζωή, που χάνεται άδικα, να μετριέται με την ίδια αξία. Δεν ευχόμαστε σε κανέναν να χάσει το υπέρτατο αυτό αγαθό.

Είναι διαφορετικό, όμως, κάποιος να παίρνει την ευθύνη, παρανομώντας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή άλλων και άλλο το καθήκον του να υπερασπίζεσαι εσύ τις ζωές συνανθρώπων, συμπολιτών Αυτό για τους κακόψυχους, που θα συγκρίνουν την ύστατη ενέργεια αστυνομικών να προστατεύσουν ζωές, φτάνοντας ακόμα και στην χρήση του όπλου , με το να σκοτώνεται ή να τραυματίζεται ο οποιοσδήποτε, που απλά παραβρέθηκε στον χώρο εργασίας του. Υπάρχει μία ενδόμυχη στάση της κοινωνίας πως ο τραυματισμός ή ο θάνατος αστυνομικού, την ώρα εκτέλεσης διατεταγμένης υπηρεσίας, είναι αιτιολογημένος, λόγω της φύσης της δουλειάς του. Σε αυτή την πεποίθηση βασίζονται και τα ΜΜΕ, που το μόνο που βλέπουν είναι τα νούμερα τηλεθέασης. Είναι δια γυμνού οφθαλμού ορατά τα ψεύτικα “δάκρυα” και η υποκριτική ανησυχία της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοσιογράφων. Ποιος από όλους αυτούς έκανε πραγματική δημοσιογραφική έρευνα που να αφορά την αθλητική βία και την αντιμετώπιση της από την αστυνομία; Απλά κανείς. Ποιος από όλους αυτούς έθεσε πραγματικά ερωτήματα στους πολιτικούς που φιλοξενούν στα πάνελ τους; Απολύτως κανένας. Ποιος λοιπόν δεν καταλαβαίνει , μέσα σε αυτό το καρτέλ , πως το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι; Δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός ο οποίος να μην αναρωτήθηκε πως αν στην θέση του συναδέλφου ήτανε κάποιος πολίτης με πολύ μικρότερη ζημιά της υγείας του, και είχε βρεθεί σε αυτή την συνθήκη από κάποιο όργανο της τάξης, έχοντας διαπράξει και κάποιο αδίκημα, τι θα γινόταν. Πόσες πορείες, δήθεν δημοκρατών και ανθρωπιστών, θα είχαν γίνει και πόσο θα είχαν δικαστεί όλοι οι αστυνομικοί από τους εισαγγελείς των τηλεοπτικών παραθύρων. Όλα αυτά δεν είναι εικασίες αλλά ένας ιστορικός κύκλος που συνεχώς επαναλαμβάνεται.

         ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 2

Οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις ζωές των αστυνομικών”

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι η κουβέντα που θα λέγεται συνεχώς και θα αντηχεί στους υψηλούς ορόφους της Γ.Α.Δ.Α . ” Τώρα έπρεπε να γίνει ;”

Αρχές Δεκεμβρίου είναι για τους πολυαστέρες του σώματος ο μήνας που υπερεργάζονται οι τηλεφωνικές γραμμές, ενόψει των κρίσεων του Ιανουαρίου.

Στο “GAME OF THRONES ” του ακριβότερου ΕΦΑΠΑΞ , το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα ανώτατο στέλεχος του σώματος είναι ένα συμβάν που θα εκθέσει την Υπηρεσία. Οπότε, κάποιος άλλος διεκδικητής του “θρόνου” θα τρέξει να λοιδορήσει τον διοικητή της εκτεθειμένης Υπηρεσίας, έτσι ώστε να τον φρενάρει στην κούρσα της καρέκλας. Βέβαια, όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας, η οποία επιτρέπει και συνηγορεί σε όλη αυτή την διαδικασία εκκόλαψης οσφυοκαμπτών! Η εμπειρία μας, όλα αυτά τα χρόνια, είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων προαναφέρουμε, με απειροελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις που, είναι η αλήθεια, έχουν χρόνια να φανούν.

        ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 3

Την πολιτική εξουσία δεν την ενδιαφέρει να λύσει το πρόβλημα”

Είναι αλήθεια πως, τα τελευταία 24ωρα πήραμε πολλά χαρτομάντηλα να σκουπίσουμε τις τηλεοράσεις μας. Μετά από τους “θλιμμένους” δημοσιογράφους, αντικρίσαμε και τους στεναχωρημένους πολιτικούς οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια, οι μεν για να μιλάνε σαν τις γειτόνισσες σε πρωινό καφέ λες και δεν φέρουν καμία ευθύνη για το τίποτα που πράττουν και οι δε με έκδηλη την στεναχώρια τους, που δεν ήταν τα γεγονότα αντίστροφα για να κινητοποιήσουν, τρομάρα τους, τις λεγόμενες λαϊκες μάζες κατά της κρατικής καταστολής. Το ψέμα τους και η προσπάθεια εκταμίευσης κάποιου πολιτικού οφέλους, με πρόσχημα τις ιδεοληπτικές τους διαφορές, είναι ηλίου φαεινότερο. Είναι λογικότερο να επιστρέψουμε στα παιδικά μας χρόνια και να ξαναπιστέψουμε στον Αη Βασίλη παρά να ελπίσουμε πως αυτοί όλοι θα λύσουν τα προβλήματά μας. Μέσα σε όλα αυτά, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις, αποφασίστηκε να παιχτούν οι αγώνες ποδοσφαίρου της μεγάλης κατηγορίας κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες. Δεν περιμέναμε τίποτα παραπάνω από το τίποτα που αποφασίσανε. Με την λογική του “πονάει δόντι, κόβει κεφάλι” ως Πόντιοι Πιλάτοι ένιψαν τας χείρας τους.

      ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

 Ακούμε πάρα πολλά, εδώ και χρόνια, για το επάγγελμα μας. Στο όνομα του καθήκοντος δεν μιλάμε, Επειδή, λοιπόν, πολλές φορές η αξία φαίνεται στην απουσία, αν η κοινωνία πιστεύει πως εμείς είμαστε το πρόβλημα και όχι η λύση ας τραβήξουμε όλοι την αρβύλα μας από το πεζοδρόμιο και ας περιμένουμε να μας ζητήσει, αν μας χρειαστεί ο κόσμος.

Ας σκεφτεί ο καθένας τι μπορεί να συμβεί στην πιθανότητα του παραπάνω σεναρίου, πριν βγάλει όλο του το κόμπλεξ πίσω από το ηρωικό του πληκτρολόγιο.

Υ.Γ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!!!

*Αρχ/κας Βλαχούδης Χρήστος 

Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας 

Αντιπρόσωπος Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών          

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis