Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
d
18:59 | 14/11/2023

Στην πόλη Άκρον στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ ένας 26χρονος άνδρας πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε σπίτι στο South Akron. Το θύμα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και η αστυνομία όταν ειδοποιήθηκε δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν μετά από μια σειρά ημιτελών κλήσεων στο 911.

Η πρώτη κλήση στο 911 έγινε από ένα σπίτι στο Hinman Court λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Μια γυναίκα φοβήθηκε να μιλήσει πολύ δυνατά αφού ένας μασκοφόρος μπήκε στο σπίτι και πυροβόλησε τον συγκάτοικό της.

Διαβάστε επίσης

"Υπήρχε ένας νεαρός άνδρας που είχε πυροβοληθεί και μια γυναίκα στο υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Δεν ήξερε αν ο δράστης ήταν ακόμα μέσα στο σπίτι, οπότε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει πολύ όταν κάλεσε στο 911", είπε ο αστυνομικός Ντέιβιντ Λάφλιν.

Οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν την ακριβή τοποθεσία της γυναίκας που χρειαζόταν βοήθεια. Αλλά μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Prepared Live έστειλε έναν σύνδεσμο στη γυναίκα, η οποία ήταν σε θέση να υποδείξει μέσω αυτού στους αστυνομικούς την τοποθεσία της.

"Η τεχνολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές για να βοηθήσει στη λήψη πληροφοριών σχετικά με κάποιο περιστατικό, και προφανώς αυτή τη φορά, η τεχνολογία συνέβαλε στην επίλυση μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης", είπε ο Laughlin.

Το Prepared Live στέλνει στον καλούντα στο 911 έναν σύνδεσμο για πρόσβαση στην κάμερα και το GPS του.

«Αν υπάρχει ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας που φοβάται, μπορεί να μας συνδέσει με την κάμερά του/της, δεν χρειάζεται να μιλήσει, δεν χρειάζεται να στείλει μήνυμα και μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε άμεσα τι συμβαίνει», είπε ο Laughlin.

Η τεχνολογία είναι νέα. Το τμήμα άρχισε να την χρησιμοποιεί το καλοκαίρι. Πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis