Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:00 | 27/11/2023

Συνάντηση με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Ταξίαρχο κ. ΜΗΛΙΩΤΗ Χρήστο πραγματοποίησε το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, παρουσία και του εκλεγμένου Αντιπροσώπου μας ΠΟΥΛΙΟΥ Δημητρίου.

      Η συνάντηση έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Ταξίαρχο να ενστερνίζεται τα ζητήματα που του μεταφέραμε και τα οποία απασχολούν τα μέλη μας. Ιδιαίτερη μνεία από πλευράς μας έγινε στο γεγονός ότι αρκετά από τα Τμήματα του Εγκληματολογικού παρουσιάζουν ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό που αγγίζουν το όριο του 40% (Τμήμα Εξερευνήσεων, Τμήμα Δακτυλοσκοπίας, Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, Τμήμα Αρχείου, Τμήμα Καταδιωκτικών Στατιστικής κ.α.). Παρ’ όλο που το Εγκληματολογικό αποτελεί ειδική Υπηρεσία και οι συνάδελφοι έχουν εκπαιδευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας αποκτήσει ειδικότητες, διατίθενται να εκτελέσουν υπηρεσίες που ναι μεν υπάγονται στα γενικά τους καθήκοντα ως αστυνομικοί, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την αποστολή της Δ.Ε.Ε. (μέτρα, φύλαξη κτιρίου, διμοιρίες κ.α.). Ο όγκος εργασίας του Εγκληματολογικού είναι δύσκολο πλέον να διεκπεραιωθεί από το υπάρχον προσωπικό (ξεπερασμένο οργανόγραμμα τριών δεκαετιών), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εν γένει ομαλή λειτουργία της Διεύθυνσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης

     Ο κ. Ταξίαρχος τόνισε ότι θα βρίσκεται σε αδιάκοπη επικοινωνία με την Ένωσή μας με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τόσο την Υπηρεσία, όσο και τα μέλη της Ε.ΑΣ.Υ.Α., ενώ μας ανέλυσε τη σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο έργο προανακριτικών Αρχών και Υπηρεσιών, αφού παρέχει πολύτιμη βοήθεια, αποτελώντας συνδετικό κρίκο σε σοβαρές υποθέσεις, δίνοντας αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την διεκπεραίωσή τους.

    Μετά το πέρας της συνάντησης το Προεδρείο του Δ.Σ. συνομίλησε με συναδέλφους-μέλη μας που υπηρετούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών καταγράφοντας τις ανησυχίες και τα καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούν.

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα μεταφέρει προσεχώς στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τα ανωτέρω ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη Δ.Ε.Ε. και θα είναι πάντοτε αρωγός και δίπλα τους, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συνεισφορά τους σε σοβαρές υποθέσεις εξιχνίασης εγκλημάτων και την κατ’ επέκταση ανεκτίμητη προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis