Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
18:00 | 13/12/2022

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος κατέληξε σήμερα το πρωί μετά από ημέρες νοσηλείας στην εντατική του Ιπποκρατείου.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σαμπάνη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος», η οικογένεια είναι συντετριμμένη.

Διαβάστε επίσης

«Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνάει η οικογένεια. Θρηνούν ένα παιδί 16 ετών. Σε πολύ άσχημη κατάσταση είναι και η γυναίκα του», δηλώνει στην «Κ».

Η μόνη ανακούφιση, όπως σημειώνει ο κ. Σαμπάνης, είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να προφυλακιστεί ο αστυνομικός. «Έπραξε έγκλημα», τονίζει.

Η κατάσταση στον καταυλισμό είναι προς το παρόν ήρεμη ενώ οι ίδιοι οι αρχηγοί της κοινότητας έχουν κάνει έκκληση προς τους Ρομά να μην προκαλέσουν επεισόδια. Όπως περιγράφει ωστόσο ο Αντώνης Τάσιος, γενικός γραμματέας του οικισμού, επικρατεί παντού λύπη και θυμός για αυτό που έγινε. «Δεν υπάρχουν λόγια. Ήταν ένα παιδί. Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα πράξει αυτό που είναι δίκαιο», συμπληρώνει ο Αντώνης Τάσιος, γενικός γραμματέας του οικισμού.

Το σώμα του Κώστα Φραγκούλη θα μεταφερθεί αύριο στον καταυλισμό Αγία Σοφία, όπου θα παραμείνει για μία ολόκληρη ημέρα, σύμφωνα με το έθιμο της κοινότητας Ρομά. Η κηδεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τελεστεί την Πέμπτη στις 10.00 το πρωί.

Αλεξία Καλαϊτζη

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis