Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:55 | 24/04/2024

Επιστολη αστυνομικού στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr:

"Καλημέρα στην ομάδα του policenet και στους αναγνώστες σας. Θα ήθελα να δημοσιεύσετε μία πρόταση μου αναφορικά με το ζήτημα της δυνατότητας (ή πιο σωστά της μη δυνατότητας) των Αστυνομικών να ασκήσουν δεύτερη εργασία.

Διαβάστε επίσης

Από ότι με έχουν πληροφορήσει φιλικά μου πρόσωπα τα οποία μένουν μόνιμα στις Η.Π.Α. εκεί εφαρμόζονται δύο μέτρα προκειμένου να αυξηθούν με νόμιμο και λογικό τρόπο οι μισθολογικές αποδοχές των Αστυνομικών.

Α. Τα ωράρια των Αστυνομικών μετριούνται σε πραγματική βάση και υπάρχει επιπρόσθετη αμοιβή για κάθε ώρα που εργάζονται πέραν του ωραρίου.



Β. Το κυριότερο όμως είναι πως συντάσσεται ανά τακτά διαστήματα ένας κατάλογος με ιδιωτικές εταιρείες που δηλώνουν ότι έχουν ανάγκη για αστυνομικα μέτρα πάσης φύσεως (π.χ. σε εγκαταστάσεις τους, εκδηλώσεις  ή νευραλγικές διαδικασίες). Οι αστυνομικοί που επιθυμούν να κάνουν δεύτερη εργασία, το δηλώνουν και αναλαμβάνουν αυτά τα έργα με αμοιβή. Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί στην ουσία ασκούν αστυνομικά καθήκοντα και δεν πληρώνονται από την Αστυνομία, αλλά απο τους ιδιώτες.

Είναι ένας ξεκάθαρος τρόπος, που κανείς δεν κρύβεται και οι Αστυνομικοί που το επιθυμούν, μπορούν να εξασφαλίσουν νόμιμα ένα επιπρόσθετο εισοδημα.

Αυτή η πρόταση έχει ενδιαφέρον. Αν κάποιος συνάδελφος ή αναγνώστης σας γνωρίζει κάτι για αυτές τις μεθόδους άλλων χωρών νομίζω θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε.

Σας ευχαριστώ"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis