Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 21/12/2023

Απαράδεκτες και καταδικαστέες κατασταλτικές ενέργειες εκτυλίχθηκαν για άλλη μια φορά στα Πετράλωνα στη έξωση οικογένειας με ανάπηρο από την κατοικία τους. Σκηνές που μας εξοργίζουν για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια, που «αβαντάρει» τα κοράκια που ξεσπιτώνουν λαϊκές οικογένειές. Σκηνές που μας θλίβουν όταν βλέπουμε τη τεράστια αστυνομική επιχείρηση για να πεταχτούν εκτός σπιτιού μία 74χρόνη μητέρα με τον ανάπηρο γιό της.

Ποια απειλή ποια επικινδυνότητα υπήρχε που να δικαιολογεί τόση μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων (ΟΠΚΕ, ΥΑΤ, ΥΜΕΤ); Εκτός και αν το σπίτι της οικογένειας ήταν κάποιο γκέτο σκληρών εγκληματιών;

Για τη κυβέρνηση βέβαια το μέτρο της επικινδυνότητας και ποιόν πραγματικά πολεμάει φαίνεται από τις ενέργειες της. Αν είσαι ναζί ακροδεξιός χούλιγκαν από την Κροατία, περιδιαβαίνεις, σαν τουρίστας, όλη τη χώρα χωρίς να σε σταματάει άνθρωπος, έρχεσαι στη Αθήνα δολοφονείς και φεύγεις. Αντίθετα αν είσαι αλληλέγγυος γείτονας σε μια έξωση, εργαζόμενος που απεργεί στη πύλη του εργοστασίου, διαδηλωτής, χαρακτηρίζεσαι εν δυνάμει εγκληματίας και στέλνονται προκαταβολικά αστυνομικές δυνάμεις να σε ελέγξουν.

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών έχουμε εκφράσει πολλές φορές και το ξανά λέμε ότι απαιτούμε την πλήρη απεμπλοκή της αστυνομίας από πλειστηριασμούς και εξώσεις.

Αν σήμερα πετάγεται μια μητέρα και ο γιος της με αναπηρία από το σπίτι τους, αύριο θα είμαστε εμείς, ο φίλος μας, η οικογένεια μας. Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Καμία εμπλοκή συναδέλφων μας σ’ αυτούς.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis