Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:13 | 09/11/2023

Οι δυο επιβάτες του ανεμόπτερου που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν από τη θάλασσα οι δύο επιβαίνοντες του μικρού αεροσκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Χανίων. 

Διαβάστε επίσης

Νωρίτερα ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων Γιάννης Μαλανδράκης, που είχε μιλήσει σε αθηναϊκό μέσο είχε τονίσει ότι: «Δυστυχώς το φωτάκι που άναβε μέχρι πριν λίγη ώρα στο αεροσκάφος δεν υπάρχει και αυτό πιθανώς σημαίνει ότι το σκάφος έχει βουλιάξει. Ψάχνουμε να δούμε τι θα γίνει με το σκάφος που βούλιαξε. Πριν μία ώρα για ένα σκάφος, αυτά τα ελαφρά σκάφη αερολέσχης, δικινητήριο, δόθηκε στίγμα ότι έπεσε περίπου μισό μίλι από την ακτή στο Μάλεμε, στο ύψος του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε στην θάλασσα».

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (9/11) στο Μάλεμε καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι ανεμόπτερο που αγνοείται. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το αεροσκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο μισό μίλι από παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες το στίγμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βούτηξαν δύτες στην θάλασσα για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που βρίσκονται στο ανεμόπτερο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τον συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ μετέχουν 1 Πλωτό του Λιμενικού, 1 όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 2 κρουαζιερόπλοια και 2 αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας του Μάλεμε.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο κρουαζιερόπλοια και αλιευτικά για να φωτίζουν το χώρο και να διευκολύνουν το έργο των αρχών στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβαινόντων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μικρό αεροσκάφος ξεκίνησε από την Κωπαΐδα, ενώ στον προορισμό του προς τα Χανιά φαίνεται να υπήρξαν ενδιάμεσες στάσεις.

Το αεροσκάφος πιθανότητα να ερχόταν στην Κρήτη για να συμμετάσχει σε κάποιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στο Μάλεμε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis