Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 04/02/2016

Είναι η νέα προπονητική  τάση των τελευταίων χρόνων, σίγουρα πολλοί θα έχετε δει αρκετά video στο youtube με προπονήσεις ατόμων που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος. Στις προπονήσεις  αυτές τα άτομα ενώ διαθέτουν μεγάλους ώμους, στήθος και χέρια δηλώνουν ότι έχουν χτίσει το σώμα τους χωρίς να χρησιμοποιούν βάρη στη προπόνησή τους ή τα χρησιμοποιούν ελάχιστα. Αν αναρωτηθήκατε λοιπόν ποτέ τι κάνουν και είναι τόσο γυμνασμένοι η απάντηση είναι μία - κάμψεις και έλξεις σε διάφορες παραλλαγές.  Αυτές οι εξαιρετικά απλές, γρήγορες και εύκολα εκτελέσιμες παντού ασκήσεις  είναι το κλειδί για τη δύναμη και τη προπόνηση του άνω μέρους του σώματος .

Ακολουθούν συμβουλές για το πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ασκήσεις για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα δυναμώνοντας το κορμό, το στήθος, τους ώμους και τα χέρια.

 Πώς λειτουργεί η προπόνηση

Όταν εκτελείτε έλξεις στο μονόζυγο προπονείτε συνολικά τους μυς της πλάτης, τα δικέφαλα  τους πήχεις και το κορμό ενώ με τις κάμψεις το στήθος, τα τρικέφαλα, τους ώμους και επίσης το κορμό. Όπως αντιλαμβάνεστε με δύο μόνο ασκήσεις έχετε καλύψει προπονητικά όλους τους μυς του άνω σώματος.

Ένα βασικό πλεονέκτημα με το να γυμνάζεται κάποιος αποκλειστικά με το βάρος του σώματος είναι ότι δεν καταπονείται υπερβολικά και άρα χρειάζεται λιγότερο διάλειμμα μεταξύ των προπονήσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερες προπονήσεις συνολικά και άρα μεγαλύτερα οφέλη για ανάπτυξη.

Το μόνο που θέλει προσοχή με αυτές τις δύο ασκήσεις είναι μην το παρακάνετε και προέλθει κάποιος τραυματισμός από την υπέρχρηση. Για να αποφύγετε το κίνδυνο τραυματισμών, θα πρέπει να αλλάζετε το πρόγραμμα προπόνησης ώστε να ενεργοποιείται διαφορετικούς  μυς ανά μέρα και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.

Δείτε το πρόγραμμα των ασκήσεων στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis