Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 12/02/2024

Νέο κύκλο ερευνών έχει ανοίξει η Αστυνομία για το πρώην αρχηγικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και τους δύο ΟΥΚάδες που αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς έφεραν στην κατοχή τους εκρηκτικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί εξετάζουν τέσσερα βασικά σημεία:

  • Το λαθρεμπόριο τσιγάρων
  • Το λαθρεμπόριο όπλων
  • Υποθέσεις ναρκωτικών
  • Υποθέσεις εκβιασμών

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών εκτός από τον συλληφθέντα και πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε σχέση όχι μόνο με ένα αλλά με δύο άτομα της Greek Mafia, μπαίνει και η επίθεση που είχε δεχτεί ένα άτομο που είχε συλληφθεί πρόσφατα για τις δολοφονίες δύο ατόμων της νύχτας.

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα είναι εάν τα τέσσερα αυτά άτομα φέρονται να δρούσαν ως ομάδα ή αυτόνομα με τους αστυνομικούς να καταλήγουν ότι σταμάτησαν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ετοίμαζαν νέο μεγάλο χτύπημα

Το μεγάλο ερώτημα σε κάθε περίπτωση είναι τι ετοίμαζαν και αν ετοίμαζαν. «Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ετοίμαζαν ένα μεγάλο χτύπημα και δεν αποκλείουν να ήταν χτύπημα εκδίκησης. Για 7 ημέρες είχαν γίνει η σκιά τους και ετοίμασαν την επιχείρηση και ήταν σωστή. Βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα και άλλα στοιχεία που παραπέμπουν ότι ήταν λίγο πριν εκτελέσουν κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο που είχε να κάνει με το οργανωμένο έγκλημα.

Στο στόχαστρο είναι δύο στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός συλληφθέντα και πρώην στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης "Πυρήνες της Φωτιάς": Το ένα είναι ένα ημερολόγιο, όπου ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι της συντρόφου του και το άλλο ένα τετράδιο με σημειώσεις του, όπου υπάρχουν σημειώσεις ιδεολογικού χαρακτήρα όπου ερευνάται άμα μπορούν να τους πάνε κάπου.

Επιπλέον, βρέθηκαν και τέσσερα κινητά τηλέφωνα για τα οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι μπορεί να μην δείξουν κάτι καθώς είναι υποψιασμένος από παλιότερες καταδίκες τους.

Αυτό που θέλουν να βρουν πάντως οι Αρχές είναι τη διαδρομή και τους προμηθευτές εκρηκτικών υλών καθώς είναι ξεκάθαρο πως είναι ύλες που δεν έχει ο στρατός, βρίσκονται στην παρανομία. Άρα κάποιος προμηθεύει την Greek Mafia και το οργανωμένο έγκλημα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών», καταλήγει το ρεπορτάζ του OPEN.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis