Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:46 | 23/02/2019

Οι μάχες σώμα με σώμα ή έστω σε πολύ κοντινές αποστάσεις, όπως σε αστικά περιβάλλοντα αποτελούν πολύ δύσκολες συνθήκες για έναν στρατιώτη, καθώς καλείται να ανταποκριθεί στις απειλές σε ελάχιστο χρόνο, αφού οι εχθροί μπορούν να εμφανίζονται αλλά και να αποκρύπτονται μέσα σε δευτερόλεπτα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα, ο Στρατός των ΗΠΑ έχει προχωρήσει στην χρήση μιας σύγχρονης τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης για να δώσει στους στρατιώτες ένα ξεχωριστό και πολύτιμο τακτικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Το νέο αυτό σύστημα, που θα ενσωματωθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις σε μερικούς μήνες, συνδέει εξοπλισμό νυχτερινής όρασης με τις διόπτρες των όπλων, επιτρέποντας στους στρατιώτες να πυροβολούν από γωνίες και να χτυπούν τους εχθρούς αμέσως, ακόμα και όταν δεν βρίσκονται στην απαιτούμενη στάση βολής.

[custom:google-ads]

Μέσω ασύρματης σύνδεσης, οι οπτικές ίνες από τις διόπτρες θερμικής απεικόνισης των όπλων, θα μεταδίδουν στα κυάλια νυχτερινής όρασης που φορούν οι στρατιώτες, τον στόχο και την κίνησή του. Έτσι επιτρέπει στους στρατιώτες να εντοπίζουν γρήγορα τον εχθρό και να τον χτυπούν δίχως να χρειαστεί να σηκώσουν,να φέρουν το όπλο στην σωστή στάση, να στοχεύσουν και έπειτα να πυροβολήσουν. 

Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο χρόνος ανταπόκρισης και αντίδρασης στις απειλές και στα εχθρικά πυρά. Το σύστημα αυτό ονομάζεται “Rapid Target Acquisition - RTA” και βάσει του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ενσωματωθεί στον Στρατό στις αρχές του 2019.




Το σύστημα “RTA” συνδυάζει δύο διαφορετικά αναπτυξιακά εξοπλιστικά προγράμματα του αμερικανικού Στρατού. Αφενός τα κυάλια νυχτερινής όρασης “Enhanced Night Vision Goggle ΙΙΙ”και αφετέρου τις διόπτρες θερμικής απεικόνισης επόμενης γενιάς που ονομάζονται “Family of Weapons Sights - Individual ή “FWS-I” όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του αμερικανικού Στρατού.

Η διόπτρα θερμικής απεικόνισης “FWS-I” τοποθετείται στο τυφέκιο M-4 και δίνει στους στρατιώτες τη δυνατότητα να στοχεύουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 μέτρων, σχεδόν διπλάσια από εκείνη του M4, ενώ υπάρχει δυνατότητα να ενσωματωθεί στο κλασσικό πολυβόλο M2 Browning .50 καθώς επίσης και σε τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή.

Από την άλλη τα κυάλια νυχτερινής όρασης “ENVG III Night Vision” προσφέρουν στους στρατιώτες μεγαλύτερη εμβέλεια στόχευσης με τρομερά υψηλή ανάλυση εικόνας, τα οποία πρόκειται να ενσωματωθούν σε κράνη επόμενης γενιάς.

[custom:google-ads]

Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στον στρατιώτη να εντοπίζει τους ελεύθερους σκοπευτές χρησιμοποιώντας ακριβείς πληροφορίες στόχου ώστε να υπολογιστεί στο επιχειρησιακό ρίσκο και να ληφθεί η σωστή τακτική απόφαση, προτού ο στρατιώτης εμπλακεί σε ανταλλαγή πυρών με τον εχθρό.




Τέλος, ένα ακόμη πλεονέκτημα, σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού Στρατού, είναι ότι το νέο ολοκληρωμένο σύστημα “RTA” θα δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να βλέπουν μέσα από σκοτάδι, τον καπνό ή την ομίχλη.

Δείτε βίντεο:


 

 

Πηγή: Warrior Maven
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis