Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:59 | 28/03/2019

Το ελικόπτερο SB-1 Defiant, ένα νέο σκάφος περιστρεφόμενων πτερυγίων που αναπτύχθηκε από τη Sikorsky-Boeing και πέταξε για πρώτη φορά την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2019.

Το Defiant χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα πρόωσης, βυθίζοντας τον ουραίο ρότορα των συμβατικών ελικοπτέρων και προσθέτοντας μια έλικα ώθησης. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελικόπτερο που θα διαθέτει  ταχύτερο και καλύτερο χειρισμό από άλλα του είδους, γεγονός που θα μπορούσε να προσφέρει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις γρηγορότερα και πιο ευέλικτα ελικόπτερα στο πεδίο της μάχης.

[custom:google-ads]


 

Το Defiant είναι μέρος του προγράμματος Joint Military Demonstrator του Αμερικανικού Στρατού , το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου ελικοπτέρου μεσαίων μεταφορών, το οποίο θα αντικαταστήσει το ελικόπτερο UH-60 Blackhawk. Το Blackhawk βρίσκεται σε συνεχή υπηρεσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μολονότι έχει επιτυχημένη απόδοση, ο στρατός αποφάσισε ότι είναι καιρός για κάτι καινούργιο. 


Οι νέες τεχνολογίες αεροναυπηγικής που αναπτύχθηκαν από την εισαγωγή του UH-60 θα μπορούσαν να επιτρέψουν ταχύτερα αεροσκάφη μεγαλύτερης εμβέλειας με μεγαλύτερη απόδοση σε περιβάλλοντα υψηλού υψομέτρου όπως το Αφγανιστάν.

Το SB-1 Defiant αξιοποιεί την τεχνολογία που παρουσιάστηκε αρχικά στο X-2 technology demonstrator 

Αντί για συμβατική διάταξη ελικοπτέρου με κύριους ρότορες και σταθεροποιητικό ουραίο στροφείο, το Defiant χρησιμοποιεί δύο σετ αντιστρεπτικών κύριων ρότορων και μία έλικα προώθησης με οπίσθια κίνηση προς τα εμπρός. Το SB-1 θα έχει τετραμελές πήρωμα και θα μεταφέρει 12 στρατιώτες, ενώ θα φτάνει ταχύτητες μέχρι και 250 κόμβους ή 287 μίλια την ώρα. Πηγαίνει δηλαδή με εκατό μίλια / ώρα πιο γρήγορα από την τελευταία έκδοση του UH-60 Blackhawk. 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis