Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:27 | 28/09/2023

Οι πρώτες 200 περιπτώσεις αστυνομικών που υπηρετούν σε φρουρές υπουργών, πρώην υπουργών, βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων, «έκλεισαν» και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να βγουν τα φύλλα πορείας προκειμένου να «ριχτούν» στα αστυνομικά τμήματα για να καλύψουν τα κενά.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για την αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη επισήμων, ξεκίνησε καθημερινές συνεδριάσεις η ειδική επιτροπή της Κρατικής Ασφάλειας για την αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης χωριστά και με οδηγό το σχετικό προεδρικό διάταγμα, σε συνδυασμό με την εκτίμηση των πιθανών κινδύνων, αποφασίζεται το αν και πόσοι αστυνομικοί θα απομακρυνθούν από τις φρουρές επισήμων.

Διαβάστε επίσης

Σε πρώτη φάση σύμφωνα με «πηγές» του newsit.gr, η επιτροπή αποφάσισε το «ξήλωμα» 200 αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ανήκουν στο προσωπικό φύλαξης υπουργών και πρώην υπουργών.

Μάλιστα, λένε πως από κάθε φυλασσόμενο, θα πάρουν 2 – 3 άτομα κάτω από το μάξιμουμ της φύλαξης που δικαιούται. Αν δηλαδή για παράδειγμα ένας υπουργός ή πρώην υπουργός δικαιούται στο ανώτερο επίπεδο 18 άτομα, τότε, θα αφαιρεθούν 2 με 3 για να τοποθετηθούν σε Τμήματα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως στην πλειονότητα οι αστυνομικοί – φρουροί, ανήκουν οργανικά σε κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, όμως δεν θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, αλλά θα τοποθετηθούν σε αστυνομικά τμήματα, όπου υπάρχουν κενά για την ενίσχυση του προσωπικού.

Περίπτωση Καμμένου

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξετάστηκαν και αποφασίστηκε να απομακρυνθούν αστυνομικοί, είναι και αυτή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με «πηγές» της Κατεχάκη, αποφασίστηκε να αφαιρεθούν τρία άτομα από την προσωπική του φρουρά.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα newsit.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis