Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police
22:59 | 16/01/2024

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη εχθές (15/1) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, λαμβάνοντας υπόψιν τον καταιγισμό τηλεφωνημάτων στα πολιτικά του γραφεία, διαβιβάζει στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης.

Το ζήτημα αφορά την πρόσφατη Διαταγή του Αρχηγείου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αττικής, σύμφωνα με την οποία διακόπτεται η απόσπαση αυτών που υπηρετούν στις διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης & Ορεστιάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ» από το 2012!

Διαβάστε επίσης

Η ως άνω απόφαση, δημιούργησε έντονη αναστάτωση και ανησυχία στα στελέχη του Σώματος, καθώς έχουν δομήσει την οικογενειακή τους ζωή στον Ν. Έβρου και η απόφαση διακοπής της απόσπασής τους, ξαφνικά, έχει καταστεί όχι μόνο υπηρεσιακό θέμα, αλλά κυρίως κοινωνικό και εθνικό ζήτημα!

Στην Κοινοβουλευτική του Αναφορά, ο Βουλευτής ζητά όπως εξαιρεθούν οι υπηρετούντες αστυνομικοί στο Ν.Έβρου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ από τις προβλεπόμενες από την Ηγεσία του Υπουργείου, μετακινήσεις και να παραμείνουν στις υφιστάμενες υπηρεσίες τους & στις οικογένειες τους!

ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ:ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟΝ Ν.ΈΒΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΗΞΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΠΙΔΑ».

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν. Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξ.πολης.

Στο επίκεντρο αυτής, βρίσκεται η πρόσφατη Διαταγή του Αρχηγείου, με οδηγίες προφανώς του Υπουργείου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, της Αττικής, ώστε να διακοπεί η απόσπαση αυτών που υπηρετούν με δικά τους έξοδα στις διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξ/πολης & Ορεστιάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ» από το 2012!
Όπως υπογραμμίζεται, τα συγκεκριμένα στελέχη, υπηρετούν στις υπηρεσίες φύλαξης των Συνόρων του Νομού από το 2012, μέχρι σήμερα συμβάλλοντας στην φύλαξη των συνόρων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια, την ευταξία στην ευαίσθητη περιοχή!!

Επίσης δε τα εν λόγω στελέχη έχουν δομήσει - ρυθμίσει την οικογενειακή τους ζωή, την στέγαση, την εκπαίδευση των τέκνων τους, την περίθαλψη των ηλικιωμένων και συχνά νοσούντων γονέων με δεδομένη την παραμονή τους στον Έβρο...
Συνεπώς, η απόφαση διακοπής της απόσπασής τους- και μάλιστα ξαφνικά - και επιστροφής τους στις οργανικές τους θέσεις, δεν αποτελεί πλέον ζήτημα υπηρεσιακό, αλλά κοινωνικό και εθνικό!!

Προτείνεται όπως εξεταστεί με μία δεύτερη ματιά, προκειμένου οι υπηρετούντες αστυνομικοί στον Ν.Έβρου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ», όπως εξαιρεθούν από τις προβλεπόμενες από την Ηγεσία του Υπουργείου, μετακινήσεις και να παραμείνουν στις υφιστάμενες υπηρεσίες τους & στις οικογένειες τους!

Πηγή:  e-evros.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis