Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 08/02/2024

Aνακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Είναι γνωστή σε όλους η πολυετής προσπάθεια της Ένωσης μας για την ανάδειξη του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες με έδρα την Πάτρα, καθώς και οι προσπάθειές μας που κλιμακώθηκαν ειδικά τα τελευταία χρόνια, για την κατασκευή ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη μας. Μια προσπάθεια που αντιμετώπισε αδιαφορία και γραφειοκρατία, αλλά που είχε και συμμάχους οι οποίοι βοήθησαν ουσιαστικά στην επίτευξη του τελικού στόχου.

Ένας στόχος που βρίσκεται πιά πολύ κοντά, αφού πρόσφατα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών ανακοινώθηκε ότι αναδείχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ¨Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.¨ προσωρινός ανάδοχος για το έργο της μελέτης και της κατασκευής και του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών, μεταξύ άλλων αστυνομικών εγκαταστάσεων. Οι έναρξη δε των κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται, μετά την συμβασιοποίηση του έργου εντός του 2024, ενώ η κατασκευαστική περίοδος περιορίζεται στα δυο (2) έτη.

Το νέο κτίριο που θα κατασκευαστεί στην Εγλυκάδα Πατρών θα είναι συνολικής επιφάνειας 10.770 τ.μ.. Θα στεγάσει πολλές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται να περιλαμβάνει εκτός από τους σύγχρονους χώρους εργασίας και επιπλέον χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως σκοπευτήριο, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και εκπαίδευσης, χώρους αποθήκευσης πειστηρίων, αποθήκες οπλισμού, χώρους κράτησης, κυλικείο κ.α.

Η κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου στην περιοχή μας πέραν της βελτίωσης του περιβάλλοντος εργασίας των Αστυνομικών θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης των επισκεπτών πολιτών, ανθρώπινη καθημερινότητα για τους κρατουμένους αλλά και νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζομένους του πολύπαθου κατασκευαστικού τομέα στην περιοχή μας.

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                  ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis