Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:16 | 14/02/2019

Σκότωσε πάνω από 90 γυναίκες και έκανε σκίτσα των θυμάτων του. Τώρα το FBI ελπίζει πως τα πορτραίτα αυτά θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των θυμάτων και θα μπορέσουν έτσι να ενημερώσουν τις οικογένειές τους.

Το FBI έδωσε στην δημοσιότητα 16 σκίτσα την Τρίτη, τα οποία είχε σχεδιάσει από μνήμης ο Σάμιουελ Λιτλ, που δήλωσε στις Αρχές ότι είναι μερικά από τα περισσότερα από 90 άτομα που σκότωσε πάνω από 3 δεκαετίες.

Ο serial killer, Σάμιουελ Λιτλ

Ο serial killer, Σάμιουελ Λιτλ

«Ελπίζουμε ότι κάποιος – μέλος της οικογένειας, πρώην γείτονας, φίλος – θα μπορούσε να αναγνωρίσει κάποιο από τα θύματα και να δώσει στις Αρχές όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί για την ταυτοποίησή τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI, Σέιν Μπούτσβαλντ. «Θέλουμε να δώσουμε στις γυναίκες αυτές τα ονόματά τους και στις οικογένειές τους μερικές από τις πολυαναμενόμενες απαντήσεις. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

[custom:google-ads]

Η στρατηγική αυτή είχε φέρει αποτελέσματα στο παρελθόν, δήλωσε ο Μπούτσβαλντ. Οι γυναίκες που εμφανίζονταν σε δύο πορτρέτα που είχε δώσει το FBI στην δημοσιότητα στο παρελθόν, αναγνωρίστηκαν, είπε.


Οι φωτογραφίες 16 εκ των θυμάτων του Λιτλ

Οι φωτογραφίες 16 εκ των θυμάτων του Λιτλ

Από τις 3 στις 90 δολοφονίες

Ο 78χρονος Λιτλ ομολόγησε πως έχει δολοφονήσει πάνω από 90 άτομα το περασμένο έτος, εκτίοντας ποινή τρεις φορές ισόβια, είχε ανακοινώσει το FBI πέρυσι.

Οι δολοφονίες σημειώθηκαν σε ολόκληρη την χώρα, από το Λος Άντζελες έως το Μαϊάμι, το Χιούστον έως το Κλίβελαντ, όλες μεταξύ 1970 και 2005.

Ο Λιτλ στόχευε ευάλωτες γυναίκες που συχνά εμπλέκονταν σε πορνεία ή ήταν εθισμένες στα ναρκωτικά, έγραψε σε άρθρο της η Κριστίνα Παλατσόλο, αναλύτρια εγκλημάτων του FBI. Η Παλατσόλο και η Άντζελα Γουίλιαμσον, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που μίλησαν με τον Λιτλ, είπαν ότι θυμόταν με μεγάλες λεπτομέρειες τις δολοφονίες.


Ο χάρτης που έδρασε ο Λιτλ

Ο χάρτης που έδρασε ο Λιτλ

Θυμόταν το μέρος όπου βρισκόταν, τι αυτοκίνητο οδηγούσε και μπορούσε ακόμη και να κάνει σκίτσα των γυναικών που σκότωνε, είπε το FBI. Ήταν λιγότερο αξιόπιστος όσον αφορά όμως, στις ημερομηνίες των δολοφονιών.

Οι απίστευτες ομολογίες θα μπορούσαν να καταστήσουν τον Λιτλ τον πιο παραγωγικό δολοφόνο κατά συρροή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πώς αποκαλύφθηκε η ιστορία
Ο Λιτλ, επίσης γνωστός ως Σάμιουελ ΜακΝτόουλ, ήταν ήδη στην φυλακή την περασμένη άνοιξη, όταν το όνομά του εμφανίστηκε στο πρόγραμμα Violent Criminal Apprehension του FBI, γνωστό ως ViCAP, σε σχέση με μια σειρά άλυτων υποθέσεων δολοφονιών σε ολόκληρη την χώρα. Μια δολοφονία στην Οδησσό του Τέξας φαινόταν ιδιαίτερα σημαντική.
Λευκή γυναίκα που δολοφονήθηκε το 1997. Το θύμα πιθανότατα ονομάζεται «Αν»

Λευκή γυναίκα που δολοφονήθηκε το 1997. Το θύμα πιθανότατα ονομάζεται «Αν»

Έτσι, ο Τεξανός Ranger Τζέιμς Χόλαντ μαζί με δύο αναλυτές εγκλημάτων του FBI ταξίδεψαν στην Καλιφόρνια, όπου ο Λιτλ κρατούνταν για ξυλοδαρμό και στραγγάλισμα τριών γυναικών, έχοντας πετάξει στη συνέχεια τα πτώματά τους σε ένα δρομάκι, έναν κάδο απορριμμάτων και ένα γκαράζ, σύμφωνα με το FBI.

[custom:google-ads]

Ο Χόλαντ είχε εκπαιδευτεί για τέτοιες σκληρές υποθέσεις και επισκέφθηκε τον Λιτλ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του με την πάροδο του χρόνου.
Λευκή γυναίκα, ηλικίας 26 ετών, που δολοφονήθηκε το 1983 ή 1984. Το θύμα ήταν πιθανότατα από το Γκρίφιθ της Τζόρτζια.

Λευκή γυναίκα, ηλικίας 26 ετών, που δολοφονήθηκε το 1983 ή 1984. Το θύμα ήταν πιθανότατα από το Γκρίφιθ της Τζόρτζια.

«Κατά την διάρκεια αυτής της συνέντευξης τον Μάιο» είπε η Παλατσόλο σε άρθρο του FBI, «έδωσε στον Χόλαντ τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε σε κάθε μέρος».

Τελικά, ομολόγησε ότι σκότωσε περίπου 90 άτομα, σύμφωνα με το FBI. Οι ανακριτές επιβεβαίωσαν 34 από τους φόνους αυτούς, ανέφεραν οι αρχές τον Νοέμβριο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis