Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δημοτικη αστυνομία_intime
18:44 | 25/03/2024

Τη συνολική αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας υλοποιεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια σχετικού νόμου που ψηφίστηκε το προηγούμενο έτος, με στόχο την ακόμη καλύτερη λειτουργία των πόλεων και την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ο θεσμός άλλωστε της Δημοτικής Αστυνομίας θεωρείται λειτουργικός και επιτυχημένος σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, με το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται η Δημοτική Αστυνομία, να κρίνει πως το υφιστάμενο πλαίσιο δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες μιας πόλης και χρειάζεται προσαρμογές και τροποποιήσεις.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το νέο πλαίσιο της Δημοτικής Αστυνομίας υλοποιείται με μια σειρά αποφάσεων της υπουργού Νίκης Κεραμέως που αφορούν:

Πρώτον, νέο πρόγραμμα σπουδών. Η τομή είναι πως οι νέοι δημοτικοί αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται πλέον από το ΕΚΔΔΑ, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αποκτώντας στοιχεία καταρτισμένου δημοσίου υπαλλήλου με πιο «πολιτοκεντρικά χαρακτηριστικά». Το ΕΚΔΔΑ άλλωστε θεωρείται η υψηλότερη μορφή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, εδώ και αρκετό καιρό έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών και των αρμόδιων Διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να καταρτιστεί ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, με την ΕΛ.ΑΣ. να παραχωρεί εντός των εγκαταστάσεών της χώρο για την εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών παρουσία στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. Με βάση τα παραπάνω, το τελικό σχέδιο προβλέπει τρεις μήνες εκπαίδευση στο ΕΚΔΔΑ, δύο μήνες πρακτική άσκηση σε αστυνομικά τμήματα και ένα μήνα σε σχολές Αστυνομίας, δημιουργώντας ένα νέο κράμα δημοτικού αστυνομικού με υψηλή εκπαίδευση δημοσίου υπαλλήλου. Η εκπαίδευση από το ΕΚΔΔΑ, όπως λέει στην «Κ» πηγή που συμμετέχει στις συσκέψεις, έχει στόχο να διαμορφώσει ένα νέο μοντέλο δημοτικού αστυνομικού, πιο φιλικού στον πολίτη, σύμφωνα με την ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Σταύρου Παπαντωνίου στην ιστοσελίδα  kathimerini.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis