Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 15/09/2019

Αγοράζεις περιχαρής το τελευταίο iPhone και λίγους μήνες μετά η Apple λανσάρει το νέο μοντέλο στερώντας ένα μέρος της λάμψης από το κινητό σου. Έτσι νιώθω και για το Sig Sauer P320. Το όπλο κυκλοφόρησε πριν από λίγα χρόνια και ήδη είμαστε στην τρίτη έκδοσή του το P320 X-Compact. Από μακριά οι τρεις εκδόσεις του P320 μοιάζουν πολύ, αλλά το X-Compact έχει πολλές ευπρόσδεκτες βελτιώσεις.

Με το X-Compact, η Sig βρίσκει τη χρυσή τομή μεγέθους και χωρητικότητας. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό compact, το όπλο βρίσκεται στο κατώτερο άκρο της κλίμακας σε σύγκριση με άλλα πιστόλια. Με 15άρα χωρητικότητα, είναι πανεύκολο στη μεταφορά. Έχει μικρότερη κάννη από το Glock 19 με συνολικό μήκος ολισθητήρα 18 εκατοστά. Άδειο ζυγίζει μέσα σε λίγο περισσότερο από 700 γραμμάρια και ταιριάζει σε όλες τις υπάρχουσες θήκες για P320.

Με τη σειρά X, η Sig επανασχεδίασε πλήρως τη λαβή του κανονικού P320 πλήρους μεγέθους. Το πλαίσιο έχει μια βελτιωμένη υποδοχή γεμιστήρα, και βαθιά εσοχή κάτω από τον υποφυλακτήρα της σκανδάλης. Στα πλαίσια του αρθρωτού σχεδιασμού ο σειριακός αριθμός βρίσκεται στο υποπλαίσιο, γεγονός που επιτρέπει την συνολικότερη αλλαγή του πλαισίου. Με το που το έπιασα μπορούσα αμέσως να αισθανθώ τις βελτιώσεις, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλότερη λαβή που διευκολύνει την διαχείριση της ανάκρουσης.


«Αν χρησιμοποιήσεις οπτικά σκοπευτικά, δεν γυρνάς πίσω». Αντιλαμβανόμενη την δυναμική αυτού του trend, η Sig εξόπλισε τον ολισθητήρα του X-Compact με μια εγκοπή για οπτικά σκοπευτικά. Αφαιρώντας την πλάκα κάλυψης αποκαλύπτεται η υποδοχή για το Sig Romeo1Pro. Θα προτιμούσα , βέβαια, να ήταν συμβατό και με άλλα οπτικά. Προσοχή όμως, εγκαθιστώντας ένα red dot σκοπευτικό θα πρέπει να αφαιρεθούν τα πίσω σκοπευτικά και έτσι χάνετε την εφεδρική επιλογή.

Η νέα ευθεία σκανδάλη της σειράς X αποτελεί βελτίωση μιας ήδη πολύ καλής σκανδάλης. Πραγματικά μου αρέσει η επίπεδη σκανδάλη. Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, όμως νομίζω ότι αυτό κάνει τη διαφορά για ένα ομαλό τράβηγμα. Το βάρος της σκανδάλης του P320 X-Compact είναι περίπου 2,5 κιλά και έχει πολύ καθαρή κίνηση με μια εκπληκτικά μικρή επαναφορά.

Κουβαλώντας P320X μου στην θήκη AIWB Hazmat, αποδείχτηκε ένα από τα πιο άνετα όπλα μεσαίου μεγέθους που έχω χρησιμοποιήσει. Ήταν συγκρίσιμο με τη μεταφορά ενός subcompact. Η αποτύπωση στα ρούχα ήταν ελάχιστη ακόμη και σε πιο στενές μπλούζες, ενώ το μικρό μήκος καθιστά την πολύωρη οδήγηση μια ανώδυνη υπόθεση.

Το Sig P320 X-Compact είναι «στεγνό». Έχει όλα όσα χρειάζεστε και τίποτα από αυτά που δεν χρειάζεστε. Έτσι αποτελεί μια ισχυρή επιλογή για εργοστασιακό όπλο κεκαλυμμένης μεταφοράς. Μπορεί η Sig να μπήκε λίγο αργά στο παιχνίδι αλλά με αυτό που προσφέρουν με τη σειρά X, χτύπησαν διάνα.

 

Πηγή: guns.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυροσβέστες στη Θεσσαλονίκη «ανέστησαν» το αρχαιότερο κλιμακοφόρο 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis