Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
euro
15:12 | 20/12/2023

Περισσότερα χρήματα αναμένεται να λαμβάνουν από εδώ και πέρα οι 19 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή, έτσι ώστε τα μισθολόγιά τους να εναρμονιστούν με τις αυξήσεις των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που θα ισχύσουν από το νέο έτος.

 

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politic.gr  το 10ο άρθρο της τροπολογίας αναφέρει:

«Οι μικτές μηνιαίες αποδοχές Υπουργών και Αναπληρωτών Υπουργών που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθορίζονται σε ποσοστό 90% των μικτών μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές δικαστικών λειτουργών», ενώ για τις αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών ορίζεται ότι διαμορφώνεται στο 80% των αποδοχών του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου.

τροπολογία

Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη έτσι ώστε να εναρμονιστούν οι αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών με τις αυξημένες αποδοχές των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει την ετήσια δαπάνη της αύξησης των αποδοχών των 19 εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης σε 408.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται από το αρμόδιο υπουργείο «αν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, από 1.1.2024 θα είχαν την ίδια αμοιβή με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως με την ρύθμιση «διορθώνεται μια παράλειψη που σημειώθηκε στο νέο μισθολόγιο του δημοσίου». Η διάταξη αφορά 19 εξωκοινοβουλευτικούς που θα λαμβάνουν ως αμοιβή τη διάμεση τιμή μεταξύ του μισθού που λαμβάνει ο κοινοβουλευτικός υπουργός και ο γενικός γραμματέας, ενός υπουργείου.

Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ του OPEN NEWS με ανάλυση των χρηματικών ποσών αλλά και ενδιαφέρουσες επισημάνεις:

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis