Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:14 | 01/02/2024

Τον θάνατο του Κωνσταντίνου Σταθελάκου θρηνεί ο ελληνικός και ο κυπριακός αθλητισμός. Ο 36χρονος Έλληνας Ομοσπονδιακός προπονητής ρίψεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) βρισκόταν για προετοιμασία στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, όπου σήμερα (1/2) το πρωί έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση, όταν απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. 

Ο ΚΟΕΑΣ μετέδωσε την τραγική είδηση εκφράζοντας συλλυπητήρια στη σύζυγό του: 
 
«Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του κυπριακού και ελλαδικού στίβου, η ξαφνική είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Σταθελάκου. Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής στις ρίψεις, βρισκόταν για προετοιμασία με την ομάδα του στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής και το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 2024 απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από τη σύγκρουση! 

Διαβάστε επίσης

Τον σκληρό ρόλο της αναγνώρισης του Κώστα Σταθελάκου είχαν οι αθλητές του Απόστολος Παρέλλης και Αλέξανδρος Πουρσανίδης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το τραγικό συμβάν. 

Η ΚΟΕΑΣ στο άκουσμα της απίστευτης αυτής τραγικής είδησης επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σωρού του αγαπημένου μας Κώστα στην Κύπρο, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας, κηρύσσει πενθήμερο πένθος στη μνήμη του Κώστα Σταθελάκου και θα ανακοινώσει αργότερα λεπτομέρειες.

Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας νυμφευτεί την πρωταθλήτριά μας στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία απέκτησαν δίδυμες κόρες. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες γιόρτασαν οικογενειακώς τα τρίτα γενέθλια των κοριτσιών τους! Είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75,32μ., από τις 16 Μαΐου 2015. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ως ομοσπονδιακός προπονητής των ρίψεων, οδηγώντας τους αθλητές του σε τεράστιες επιτυχίες και συνεχή παρουσία στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις. 

Η ΚΟΕΑΣ εκφράζει τη βαθύτατη της θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Σταθελάκου, και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σκεύη, στην οικογένειά του και στους αθλητές του. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Αιωνία του η μνήμη».

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis