Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 21/06/2016

Στον κόσμο των πολυμερικών πιστολιών, κανένα δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το Glock. Ωστόσο συχνά ξεχνάμε ότι πριν από την εμφάνιση του Glock , η Heckler and Koch είχε κατασκευάσει πιστόλια με πολυμερικό πλαίσιο από το 1950.
Σήμερα, η Glock έχει πληθώρα ανταγωνιστών σε ένα εντυπωσιακά ευρύ φάσμα  κατασκευαστών και διαθέσιμων επιλογών που χρησιμοποιούν τις ίδιες βασικές τεχνολογίες. Το πολυμερικό πιστόλι έχει γίνει πραγματικά μια κατηγορία από μόνο του, και όπως κάθε κατηγορία προϊόντος, ταιριάζει σε ορισμένους σκοπευτές καλύτερα από άλλες.
Τα πιστόλια της σειράς M&P (Military and Police), με ιστορία που ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, πάντα σχεδιάζονται και διατίθενται στο εμπόριο για στρατιωτικούς και αστυνομικούς, προσφέροντας δυνατότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση τέτοιων καθηκόντων.
Τα σημερινά πολυμερικά πιστόλια της σειράς M&P πιστόλια δεν αποτελούν εξαίρεση.
Το M&P θέτει τον πήχη στον τομέα των αφαιρούμενων λαβών προσφέροντας εργονομική προσαρμογή, ακρίβεια, και την επιλογή για χειροκίνητη ασφάλεια αντίχειρα σε ένα πιστόλι χωρίς εξωτερική σφύρα. Με ανταγωνιστή το πιο ακριβό HK45, το M&P ήρθε στην αγορά προσφέροντας όλα τα χαρακτηριστικά σε πολύ χαμηλότερη τιμή και τράβηξε το ενδιαφέρον εκείνων που έψαχναν για μια εναλλακτική λύση για το Glock με σφιχτό προϋπολογισμό.
Επίσης, ενώ αρχικά σχεδιαστεί για το φυσίγγιο 0.45 , το M&P καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δημοφιλών διαμετρημάτων, συμπεριλαμβανομένων των 9mm, 0.40 και 0.357 . Διατίθεται ακόμα σε πλήρες μέγεθος, compact, και sub-combact μοντέλα.
Το M&Ρ ξεχωρίζει καθώς είναι ένα από τα λίγα πολυμερικά πιστόλια που είναι διαθέσιμο από τον κατασκευαστή σε αγωνιστική διαμόρφωση, η οποία περιλαμβάνει ευαίσθητη αγωνιστική σκανδάλη μειωμένου βάρους. Χάρη στην Apex Tactical , οι μηχανισμοί της σκανδάλης μπορούν να τροποποιηθούν M&P ώστε να προσομοιάσουν στην μονής ενέργειας σκανδάλη του 1911. Αυτό συνιστάται μόνο για αγώνες, ωστόσο εγώ το χρησιμοποιώ και στο M&P που έχω για προστασία καθώς έχει και ασφάλεια αντίχειρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sig Sauer P320 vs Glock 19 - Ποιο πιστόλι "υπερεχει"


Το M&P στο σκοπευτήριο


Στις πρώτες βολές με αυτό το πιστόλι μου, αφού φρόντισα να το δοκιμάσω και με τις τρεις παραλλαγές της λαβής, έκρινα ότι η λεπτή ήταν πιο άνετη στο χέρι μου.
Αφού συνήθισα το όπλο όπως ήρθε από το εργοστάσιο, πολύ γρήγορα αποφάσισα ότι η σκανδάλη απλά έπρεπε να αλλάξει. Οι ταχείες βολές με αυτό το πιστόλι δεν αποτελούν πρόβλημα με το εργοστασιακό στήσιμο, ωστόσο, αν είστε φαν της "ζυγισμένης" σκανδάλη, τα 2.5+ κιλά κάνουν τις ακριβείς βολές μια πραγματική πρόκληση.
Βρήκα τον εαυτό μου κατ 'επανάληψη να ελέγχει την ασφάλεια για να βεβαιωθώ ότι δεν είχα ενεργοποιήσει κατά λάθος, ειδικά όταν είχα πρόβλημα να πετύχω την βολή χωρίς πολλή πίεση. Μια γρήγορη κλήση στην Apex Tactical και έλαβα τόσο Competitions and Duty kit , όσο και το Forward Set Seat and Trigger kit, και είχα πλέον την επιλογή μου ανάμεσα σε μια ελαφριά σκανδάλη, ή μια σκανδάλη τύπου 1911.
Αφού διευθετήθηκαν τα ζητήματα της σκανδάλης, είχε έρθει η ώρα να εξεταστεί το πιστόλι λεπτομερώς στο θέμα της ακρίβειας. Αν και η ακρίβεια του όπλου είναι αποδεκτή για υπηρεσιακή ή αγωνιστική χρήση, δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή σε ένα σενάριο που απαιτεί βολές ακριβείας.
Με την εργοστασιακή κάννη μπορεί κανείς σίγουρα να  πετύχει συγκέντρωση βολών σε 5 με 6 εκατοστά από 20 μέτρα αν το προσπαθήσει πραγματικά, αλλά προσωπικά αισθάνθηκα ότι ήταν λίγο "άστατη" στις βολές. Ευτυχώς, η Storm Lake προσφέρει κάννες που συμπεριφέρονται ομαλότερα στις κινήσεις του κλείστρου και έτσι η συνολική ακρίβεια βελτιώθηκε σε μια αποδεκτή διασπορά 4-5 εκατοστών με μια μικρή μόνο τροποποίηση.
Από άποψη αντοχής, το M&P είναι ισάξιο με το Glock. Αν και το πιστόλι είχε κάποια προβλήματα αξιοπιστίας στα πρώτα μοντέλα, δεν αντιμετώπισα εμπλοκές, είτε από την χρήση ή από εργοστασιακό πρόβλημα. Δεν του έκανα κανέναν προσεκτικό καθαρισμό παρά μόνο την βασική λίπανση, και μάλιστα είχα το θράσος να περάρω και από τεστ άμμου-βρωμιάς-λάσπης-νερού με εξαιρετικά αποτελέσματα.


Στο δια ταύτα


Το M&P είναι ένα καλό πιστόλι και μια αξιόλογη εναλλακτική λύση για το Glock. Πυροβολεί καλά, είναι ανθεκτικό, και ακόμα και στην εργοστασιακή του έκδοση είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η εργονομία του είναι εξαιρετική, με μια αρκετά στενή λαβή με γωνία αντίστοιχη του 1911 που σε συνδυασμό με τις εναλλασσόμενες ράχες, θα ταιριάξει καλά στα χέρια της συντριπτικής πλειοψηφίας των σκοπευτών.
Εντόπισα, βέβαια, ότι το ελαφρώς ωοειδές προφίλ της λαβής, με το στενότερο σημείο προς τα εμπρός, ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα όταν συνδυάζεται με το μήκος της λαβής του 0.45, καθώς το όπλο είχε την τάση να γλιστρήσει στο χέρι μου, και απαιτούσε συχνότερες προσαρμογές της λαβής ειδικά στις βολές με το ένα χέρι.
Από εκεί και πέρα, οι μεγαλύτερες ενστάσεις μου ήταν το τράβηγμα της σκανδάλης, το οποίο ήταν εύκολο να προσαρμοστεί μέσω ενός κιτ, ή μια βόλτα σε ένα οπλουργό για στίλβωση και αναδιαμόρφωση, και το αρκετά χαλαρό κούμπωμα της ασφαλείας αντίχειρα (αν και μια μικρή επέμβαση στο άγκιστρο της ασφάλειας το φρόντισε και αυτό). Αφού επιλύθηκαν τα ζητήματα αυτά, το όπλο λειτουργούσε άριστα ακόμη και με την εργοστασιακή κάννη, και δεν μπορούσα να βρω κανένα λόγο για να μην θεωρήσω αυτό το πιστόλι ένα καλό, αξιόπιστο όπλο προστασίας.
Θα έδινα σε αυτό το όπλο μια βαθμολογία Α-/Β+, αφαιρώντας βαθμούς για το σχήμα της λαβής και το μήκος, καθώς και λόγω της μειωμένης ακρίβειας με το εργοστασιακό σετάρισμα. Το όπλο, ωστόσο, είναι αξιόπιστο, άνετο στις βολές για τους περισσότερους, και λειτουργεί καλά. Θα συμβούλευα κάποιον με αρκετά μεγάλα χέρια να κάνει πρώτα ένα test drive ή να δώσει προσοχή στη λαβή πριν την αγορά, όπως καθώς μετά από εκτεταμένη χρήση, κατέληξα να προτιμώ μια πιο παχιά λαβή (ή, εναλλακτικά, μια λαβή πιο πλατιά στο εμπρός μερος από ότι στο πίσω).


Πηγή: http://loadoutroom.com


Οπλοπωλείο Βερυκάκης: Εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από τις εταιρείες FAIR, FALCO,NORTH AMERICAN ARMS

Προτεραιότητα είναι πάντα το καλό και ποιοτικό. Κριτήριά μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση απέναντι στον φίλο κυνηγό και επαγγελματία πελάτη και οι προσιτές τιμές μας.

 


 


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis