Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:06 | 14/06/2015

Η Sony προκάλεσε αίσθηση με την ανακοίνωση την Παρασκευή της α7R II, η οποία διαθέτει την εντυπωσιακή, ως spec, ανάλυση 42,4MP ενεργώνΚαι όμως, η ανάλυση δεν είναι το δυνατότερο στοιχείο της α7R II. Ο αισθητήρας της είναι ο πρώτος back-illuminated Full-Frame που έχει κατασκευάσει ποτέ η Sony και ο οποίος θα εκτίνασσε τις επιδόσεις ευαισθησίας και ευκρίνειας της αν βρισκόταν στο εσωτερικό μίας DLSR μηχανής και υποστηριζόταν από ένα σετ φακών υψηλής ποιότητας.

Αλλά δεν βρίσκεται ­– τουλάχιστον, επί του παρόντος.

Ο αισθητήρας της Sony α7R II διαθέτει επεκτεινόμενη ευαισθησία έως ISO102400 [ISO100-25600] και οδηγεί σε ταχύτερη απόκριση του συστήματος αυτόματης εστίασης χάρη στα 399 σημεία Phase Detection AF στο εστιακό του πεδίο. Το σύστημα AF είναι αυτό με το ευρύτερο πεδίο παγκοσμίως σε αισθητήρα Full-Frame. Επίσης, επικουρείται από σύστημα ανίχνευσης της αντίθεσης, 25 σημείων για να οδηγήσει σε ταχύτερη κατά 40% εστίαση σε σχέση την α7R. Οι επιδόσεις κατά την εστίαση σε κινούμενο αντικείμενο είναι μη ευκαταφρόνητες στα 5fps. Το σύστημα AF των 399 σημείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με φακούς α της Sony και τρίτων κατασκευαστών - πέρα από τους συμβατούς 35mm Full-Frame e-mount - με τους adaptors LA-EA3 ή LA-EA1.

H Sony α7R II διαθέτει το σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας 5-αξόνων στον αισθητήρα, το οποίο έχουμε δει στην α7 ΙΙ, και το οποίο διορθώνει την κίνηση του χεριού κατά 4,5 stops. Επιπλέον, η Sony α7R II διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού κλείστρου Silent Mode για την ελαχιστοποίηση της κίνησης κατά τη σύλληψη της εικόνας. Το σταθεροποίηση της εικόνας στον αισθητήρα συνεργάζεται με το σύστημα optical SteadyShot [OSS] στους φακούς Sony α.

Sony α7R II FE4/24-70 AZ OSS

H Sony α7R II με φακό FE4/24-70 AZ OSS

 

H λήψη 4Κ video στην Sony α7R II

Στον τομέα του video η Sony α7R II προσφέρει λήψη 4K σε δύο modes. Το ένα γίνεται στο σύνολο της επιφάνειας του αισθητήρα Full Frame, μία δυνατότητα που δεν έχουμε συναντήσει άλλη φορά σε ψηφιακή κάμερα και αναμένεται να φανερώσει το δυναμικό εύρος του αισθητήρα χωρίς περιορισμό. Το δεύτερο mode γίνεται σε περιοχή Super 35mm, με την εικόνα από τα pixels ατόφια, χωρίς pixel binning. Αυτός ο τρόπος λήψης αναμένεται να δίνει video εξαιρετικής ευκρίνειας, εφόσον και ο φακός το επιτρέπει. Στην περίπτωση αυτή, το τελικό video 4K προκύπτει από μεγαλύτερο μέγεθος εικόνας, κατά x1,8 φορές, ­– μέθοδος που χρησιμοποιείται επί της αρχής στις επαγγελματικές παραγωγές 4Κ και στον ψηφιακό κινηματογράφο. Η κωδικοποίηση του video γίνεται σε XAVC 100Mbps στο 4K και σε 50Μbps σε Full HD.

H Sony α7R II υποστηρίζει επαγγελματικό production workflow στο video με Picture Profile, S-Log2 Gamma και S-Gamut, λήψη 120fps high frame rate σε 720p, time code, clean HDMI output.

Μία καθαρότερη ματιά στα 42,4MP της Sony α7R II

Ο αισθητήρας CMOS Exmor R των 42,4MP της Sony α7R II είναι ο περισσότερο εξελιγμένος και αυτός με τη μεγαλύτερη ανάλυση που έχει κατασκευάσει η Sony ποτέ. Η Sony κάνει λόγο για σχεδιασμό gapless σε ό,τι αφορά τους μικροφακούς στην επιφάνεια τους αισθητήρα με αντιανακλαστική επίστρωση στην επιφάνεια τους για μεγαλύτερη σύλληψη του φωτός. Η Sony κάνει λόγο ακόμη και για το wiring του αισθητήρα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, από όσο γνωρίζουμε, το οποίο οδηγεί σε 3,5 φορές ταχύτερη μετάδοση των δεδομένων προς τον επεξεργαστή Bionz X. Εξάλλου, του αισθητήρα της Sony α7R II δεν προηγείται οπτικό βαθυπερατό φίλτρο οδηγώντας σε μεγιστοποίηση της λεπτομέρειας της εικόνας που μπορεί να μεταφερθεί προς επεξεργασία στον Bionz X.

Sony α7R II

Sony α7R II

 

Σχεδίαση και σκόπευση

Η Sony α7R II διαθέτει σώμα από κράμα μαγνησίου, το οποίο είναι ανασχεδιασμένο σε ό,τι αφορά το γκριπ. Το τελευταίο σκοπό έχει να συμβάλει στην σταθεροποίηση της μηχανής κατά τη σκόπευση και λήψη. Η σκόπευση γίνεται σε ένα αναβαθμισμένο σκόπευτρο XGA OLED, τύπου Tru-finder της Sony, φτιαγμένο με χρήση διπλών ασφαιρικών φακών και επίστρωσης Zeiss T*, για τη μείωση των ανακλάσεων που εμποδίζουν τη σκόπευση, τομέας που πολλές μηχανές υστερούν.

Το Timing της Sony α7R II

Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το πότε γίνεται η παρουσίαση της α7R II από τη Sony. Σύμφωνα με έρευνα της The NPD Group, η αγορά των φωτογραφικών μηχανών Mirrorless έχει αυξήσει τα έσοδα της κατά 12% τον τελευταίο χρόνο, ενώ τα έσοδα των DSLR έχουν μειωθεί κατά 15% το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα νούμερα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία.

 

Sony ILC sales

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη Sony, η εταιρεία είναι το no1 brand παγκοσμίως στις μηχανές Mirrorless για τέσσερα συνεχή έτη. Τον τελευταίο χρόνο δε, η Sony έχει αυξήσει τις πωλήσεις της σε μηχανές Mirrorless κατά 66%.

Τα παραπάνω έρχονται τη στιγμή που η CEA – Consumer Electronics Association – αναγνωρίζει επίσημα τον όρο Mirrorless ως επίσημο όρο που περιγράφει τις μηχανές Interchangeable Lens Cameras – ILC –, όπως είναι η α7R II.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τις φωτογραφικές μηχανές Mirrorless πιο σοβαρά και από τις DSLR;

http://gr.pcmag.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis