Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 18/05/2015

Την ανάγκη να δαπανήσουν χρήματα οι ελληνικές επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική ασφάλειά τους, επισήμανε ο υποστράτηγος και διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, από το βήμα του πρώτου πανευρωπαϊκού διήμερου συνεδρίου με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών, ENISA, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ότι έχουν παρατηρηθεί δυστυχώς πολλά κρούσματα εξαπάτησης επιχειρήσεων από επιτήδειους, οι οποίοι μπαίνουν στα λογιστικά συστήματα, μαθαίνουν την πιστωτική τους ικανότητα και παραπλανώντας τον επιχειρηματία, αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην Κρήτη, για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί περίπου 12 παρόμοια περιστατικά, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση επιχειρηματία που έχασε 400.000 ευρώ.

Εξαιτίας αυτών, ο υποστράτηγος τονίζει ότι αν ένας επιχειρηματίας θέλει να έχει παρουσία στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται ελεύθερα προγράμματα, αλλά να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν την αντίστοιχη γνώση, ώστε να θωρακίσει την επιχείρησή του με τα κατάλληλα εργαλεία.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, υπογράμμισε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας μας δείχνει έναν εύκολο δρόμο διεκπεραίωσης των εργασιών μιας επιχείρησης, σημειώνοντας παράλληλα τους πολλούς και σημαντικούς κινδύνους που υπάρχουν.

Τέλος, ο προϊστάμενος της Μονάδας ENISA στο Ηράκλειο, Ανδρέας Μίτρακας, ανέφερε ότι η Μονάδα επικεντρώνεται σε τρεις τομείς, την ιδιωτικότητα, την κυβερνοασφάλεια και την πρόληψη/καταστολή, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να έρθουν κοντά επιχειρήσεις, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής και των εταιρειών του κλάδου.

Η Ελλάδα, κατέληξε, δεν είναι σε χειρότερη ή καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες

Πηγή:trelokouneli.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis