Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:39 | 28/02/2015

Το Βερολίνο θέλει να βοηθήσει τη Λιθουανία, εταίρο της Γερμανίας στο NATO, να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της και θα «εξετάσει ευνοϊκά» το ενδεχόμενο αίτημα αγοράς των Χόβιτσερ, ανέφερε η Γερμανίδα υφυπ. Αμυνας Κάτριν Ζούντερ 

Η Γερμανία προτίθεται να πωλήσει αυτοκινούμενα πυροβόλα Χόβιτσερ στη Λιθουανία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Η υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κάτριν Ζούντερ ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης αρμόδιας επιτροπής ότι θα ήταν πιθανό να πωληθούν αυτοκινούμενα, θωρακισμένα πυροβόλα Χόβιτσερ στη Λιθουανία, καθώς οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν επαρκή αριθμό των συστημάτων αυτών, σύμφωνα με το περιοδικό.

Το Σπίγκελ πρόσθεσε ότι η Ζούντερ τόνισε πως το Βερολίνο θέλει να βοηθήσει τη Λιθουανία, εταίρο της Γερμανίας στο NATO, να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της και θα «εξετάσει ευνοϊκά» το ενδεχόμενο αίτημα αγοράς των Χόβιτσερ.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας διευκρίνισε πως η Λιθουανία δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημα σχετικό αίτημα, όμως το Βίλνιους έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τα πυροβόλα αυτά και το Βερολίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει.

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας, όπως εξάλλου και αυτές της Λετονίας και της Εσθονίας —τριών χωρών οι οποίες ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση για το μεγαλύτερο διάστημα του προηγούμενου αιώνα— εκφράζει με όλο και πιο έντονο τρόπο την ανησυχία της μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και προειδοποιεί ότι η υποστήριξη της Μόσχας στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ενδέχεται να αποτελεί πρόγευση μιας ρωσικής προσπάθειας επιβολής στα άλλοτε σοβιετικά εδάφη.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis