Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:17 | 03/02/2024

Χτες εκδόθηκε διαταγή από το Αρχηγείο σύμφωνα με την οποία θα ενισχυθεί η Αττική και συγκεκριμένα οι Ο.Π.Κ.Ε. με 260 αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα πλην της Θεσσαλονίκης μέσω 3μηνων αποσπάσεων με έξοδα δημοσίου!

Πως γίνεται λοιπόν η πολιτεία να διαθέτει ένα υπέρογκο ποσό εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο; Η απάντηση είναι προφανώς ότι μπορεί, εφόσον έχει να διαθέσει τόσα χρήματα για λίγους μήνες, αλλά δεν θέλει να αναγνωρίσει την εργασία μας ως επικίνδυνη!

Διαβάστε επίσης

Οι αστυνομικές Διευθύνσεις ανά την Ελλάδα όπως είδαμε στους πίνακες μεταθέσεων δεν ενισχύθηκαν, αντί αυτού θα μειωθεί περαιτέρω η δύναμή τους για να ενισχυθεί η Αττική η οποία σημειωτέον απασχολεί σχεδόν την μισή αστυνομική δύναμη της Χώρας. Κάτι δεν πάει καλά κι  εδώ με την κατανομή του προσωπικού.

Πόσο δίκαιο είναι κύριε Υπουργέ ο αστυνομικός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη να εξαιρείται από αυτή τη σημαντική οικονομική ενίσχυση; Ή μήπως οι συνάδελφοι στις δύο μεγαλύτερες πόλεις διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο στην εργασία τους ή έχουν λιγότερες οικονομικές υποχρεώσεις από τους υπόλοιπους συναδέλφους;

Για αυτό το λόγο προτείνω όπως οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και μέχρι να αποφασίσετε ( γιατί όπως φαίνεται θέμα απόφασης είναι) να συμπεριληφθούν στην επόμενη διαταγή για ενίσχυση υπηρεσιών ανά την Ελλάδα με έξοδα δημοσίου. Μια καλή αρχή θα ήταν η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και δη της Τροχαίας, διότι ένα έργο όπως το Fly Over θα κρατήσει την πόλη σε ‘ομηρία’ τουλάχιστον 4 με 5 χρόνια όπως αναφέρουν οι καθ’ύλην αρμόδιοι.

Θεωρώ ότι το αίτημά μας είναι ΔΙΚΑΙΟ για τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα έως ώτου κάνει πράξη η πολιτεία  το ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ αίτημα όλων των αστυνομικών αυτό της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ της εργασίας μας.

Σταμπουλής Λεωνίδας

Αντιπροσώπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis