Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ένας σκύλος therapy στις υπηρεσίες της αστυνομία της Βικτώριας με στόχο τη μείωση του άγχους των αστυνομικών
17:19 | 15/11/2023

Το νέο μέλος του αστυνομικού τμήματος της πολης Βικτώριας της Βρετανικής Κολομβίας έχει γούνα, ένα παιχνίδι - μπαλάκι κι ένα μικρό κρεβατάκι στη ρεσεψιόν του τμήματος. Το σκυλάκι που ακούει στο όνομα Νταίζη θα παίξει σημαντικό ρόλο για τους αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν τραύματα και άγχος.

Σκύλοι όπως η Daisy έχουν αποδείξει ότι έχουν «τεράστια επίδραση στη βελτίωση της ευεξίας και της ψυχικής υγείας» για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αστυνομικά τμήματα και άλλους οργανισμούς, δήλωσε ο Mike Annan, εκτελεστικός διευθυντής του Vancouver Island Compassion Dogs Service Dogs - τμήμα της BC & Alberta Guide Dogs.

Το άγχος που σχετίζεται με την εργασία είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει η αστυνομία, δήλωσε ο Philip Ralph, διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της Wounded Warriors Canada, η οποία συνεργάζεται με αστυνομικούς σε θέματα όπως η διαταραχή μετατραυματικού στρες.

«Δεν είναι το θέμα αν τα μέλη του Αστυνομικού Τμήματος της Βικτώριας θα αντιμετωπίσουν ή όχι τραυματικά γεγονότα. Το θέμα πότε και πόσοι, και το πιο σημαντικό, πώς θα αντιδράσουν οι αστυνομικοί μας εάν συμβεί κάτι τραυματικό και πως θα τους υποστηρίξει η υπηρεσία τους».

Η εκπαίδευση τέτοιων σκύλων κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Ο υπεύθυνος, Manak, είπε ότι η σκυλίτσα έχει κάνει μεγάλη θετική εντύπωση μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες σε όλους στο τμήμα. «Φαίνεται ήδη το πόσο παρήγορο και καθησυχαστικό είναι για τους αστυνομικούς να έχουν την Daisy στο κτίριο», είπε.

Το τμήμα θέλει τα μέλη του να γνωρίζουν ότι υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια αλλά και ότι είναι εντάξει να αναζητήσουν βοήθεια, εάν τη χρειάζονται, είπε ο Manak.

Η Daisy είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες ενίσχυσης και υποστήριξης της ψυχικής υγείας στο VicPD, μαζί με έναν εσωτερικό ψυχολόγο και τους ετήσιους ψυχολογικούς ελέγχους για όλο το προσωπικό, είπε ο Manak.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis