Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΔΙΑΣ
21:25 | 01/04/2024

Με 120 χιλιόμετρα έτρεχε, κατά δική του ομολογία, ένας 20χρονος το βράδυ της Παρασκευής στη Λάρισα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του, να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να καταλήξει τελικά πάνω σε τοίχο στο στρατόπεδο Μπουγά.

Για καλή του τύχη, δικής του καθώς επίσης και της νεαρής συνεπιβάτιδας του, δεν τραυματίστηκε κανείς. Ωστόσο ο οδηγός δεν απέφυγε τα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης

Όπως κατέθεσε σήμερα στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, 0 νεαρός τον έσπρωξε κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αμάξι του μετά το τροχαίο.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός κατέθεσε πως εκείνο το βράδυ εκτελούσε υπηρεσία μαζί με τους συναδέλφους του όταν ενημερώθηκαν για αυτοσχέδιους αγώνες. Στο ένα αμάξι επέβαινε ο κατηγορούμενος που έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα επί των οδών Τσιτσάνη και Ζακύνθου πριν καταλήξει σε τοίχο στο στρατόπεδο Μπουγά.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο ενημερώθηκαν πως ο 20χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν. Γι’ αυτό το λόγο ο αστυνομικός προχώρησε στην έρευνα του οχήματος του όταν ξαφνικά αισθάνθηκε τον κατηγορούμενο να τον σπρώχνει στην πλάτη. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ο συνάδελφος του ο οποίος ήταν και αυτός που ακινητοποίησε στη συνέχεια τον κατηγορούμενο.

Την κατάθεση αυτή διέψευσε  ο 20χρονος τονίζοντας πως το μόνο που έγινε ήταν να σκύψει να πιάσει το πορτοφόλι του και εκείνη τη στιγμή να χτυπήσει  στο όπλο του αστυνομικού που ήταν μπροστά του και έψαχνε το όχημα. Τότε ο κατηγορούμενος φαίνεται να απευθύνθηκε απρεπώς στον αστυνομικό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το επεισόδιο και να προχωρήσουν στη σύλληψη του. «Δεν τον έσπρωξα. Αρνούμαι την κατηγορία» κατέθεσε ο 20χρονος προσθέτοντας πως δεν υπήρξε καμία κόντρα, απλώς έτρεχε μόνος του.

Η εισαγγελέας της έδρας όμως είχε άλλη άποψη. «Δεν υπάρχει λόγος να ψευδομαρτυρήσουν οι αστυνομικοί» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρότεινε την ενοχή του 20χρονου για αντίσταση κατά της αρχής αλλά και να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που πρότεινε  στη συνέχεια η  πλευρά της υπεράσπισης.

Ωστόσο η εισαγγελέας τόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας όσο και στην αγόρευση της στάθηκε λιγότερο στο θέμα του σπρωξίματος και περισσότερο στην ταχύτητα με την οποία φέρεται να έτρεχε ο νεαρός.

«Κινητή βόμβα» και «πηγή κινδύνου» χαρακτήρισε την οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου  αναφέροντας μάλιστα πως θα ζητήσει να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό μόνο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και επέβαλλε στον 20χρονο ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Κ. Κοντοκώστας

Πηγή:  larissanet.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis