Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 19/07/2023

Ένα δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια που σχεδίασε ο θρυλικός ράπερ Tupac Shakur είναι το «μήλο της έριδος» στη δημοπρασία Hip Hop στον οίκο Sotheby's, η οποία ολοκληρώνεται στις 25 Ιουλίου.

Ο Tupac σχεδίασε το δαχτυλίδι το 1996 πριν τον σκοτώσουν -ο φόνος του είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της μουσικής βιομηχανίας- για να εορτάσει τη διαβόητη συμφωνία του με την Death Row Records αφότου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από σωφρονιστήριο στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης

Αναφερόμενος στη δημιουργία του δαχτυλιδιού που έχει σχήμα κορώνας, ο οίκος δημοπρασιών την περιγράφει ως «μια πράξη στέψης του εαυτού του», με μοντέλο τις κορώνες των βασιλέων στον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα και πρόθεση να «αναγγείλει μια νέα εποχή ευημερίας» για τον καλλιτέχνη.

«Η επιλογή του ρουμπινιού ως κύρια πέτρα στο στέμμα του είναι μια συνέχιση του βασιλικού αφηγήματός του, καθώς στην πολιτιστική φαντασίωσή μας τα ρουμπίνια εδώ και καιρό είναι συνδεδεμένα με την εικονογραφία της μοναρχίας και του πλούτου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος Sotheby's (https://www.instagram.com/p/CuXKOcJym7y/).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis