Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 09/10/2023

Από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί, σε μία προσπάθεια να μειώσει την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί, ο 45χρονος στρατιωτικός κατηγορούμενος για το έλλειμμα ύψους 220.000 ευρώ που εντοπίστηκε σε στρατιωτική μονάδα της Κω.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από εννέα χρόνια και γι’ αυτήν συνελήφθησαν ο 45χρονος και ένας 39χρονος κατηγορούμενοι για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ και απάτη σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Οι δύο άνδρες με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κι έκρινε ένοχο τον 45χρονο στρατιωτικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 8.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε ό,τι αφορά τον 39χρονο συγκατηγορούμενό του, το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Κατά της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης, ο 45χρονος άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεση του θα εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε δεύτερο βαθμό.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 13 Νοεμβρίου 2023.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2014 και γι’ αυτήν είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην οποία αναφέρονταν ότι «στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ στη νήσο Κω, ύστερα από έλεγχο στο Κεντρικό Ταμείο διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα.

Το έλλειμμα υπολογίζεται σε 200 χιλιάδες και σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί ο υπεύθυνος του ταμείου έλειπε με άδεια. Μόλις επέστρεψε (την προηγούμενη ημέρα) διαπίστωσε ότι έλειπε από το ταμείο το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Για την υπόθεση έγινε έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα διεξήχθη σε επίπεδο ΓΕΣ, επισταμένη διοικητική έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών. «Ύποπτος ήδη έχει εντοπιστεί» ανέφερε η ανακοίνωση.

Πράγματι από την έρευνα των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι ως υπεύθυνοι για το έλλειμμα των 220.000 ευρώ φέρονται να είναι ο 45χρονος στρατιωτικός που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη μονάδα και ο 39χρονος φίλος του, πρώην στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για τον 45χρονο: πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία άνω των 150.000 ευρώ, αλλά και απάτη σε βάρος του Δημοσίου με όφελος άνω των 150.000 ευρώ, ενώ ο 39χρονος κατηγορούνταν για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis