Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:15 | 20/12/2014

 

Η Ρωσική αεροπορία θα παραλάβει 55 μαχητικά Sukhoi PAK-FA (T-50) μέχρι το 2020, σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο. «Ο αριθμός των πρωτοτύπων έχει αυξηθεί και το πρόγραμμα δοκιμών του νέου μαχητικού εκτελούνται βάσει των σχεδιασμών μας», είπε.

Ήδη πέντε πρωτότυπα μαχητικά του τύπου έχουν παραχθεί και τρία ακόμα κατασκευάζονται αυτή την στιγμή από την Sukhoi. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε πως το 2018 θα είναι έτοιμο και το νέο ρωσικό μη επανδρωμένο αερόχημα (drone). «Εργαζόμαστε επί ενός νέου UAV και ήδη έχουν παραχθεί κάποια πρωτότυπα, όχι μόνο αναγνωριστικών drones αλλά και φονικών drones», κατέληξε.

 

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης ένα νέο, τακτικό, μεταγωγικό αεροσκάφος. Η ρωσική MoD έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για την σχεδίαση του MTA Il-112V, το οποίο αναμένεται να πετάξει το 2018. Το Il-112V προβλέπεται να αντικαταστήσει τα An-24 και An-26. Το νέο αεροσκάφος θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου 6t. και θα μπορεί να μεταφέρει και ελαφρά οχήματα. Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν 62 αεροσκάφη του τύπου.
Επίσης έχει αποφασιστεί η αναβάθμιση των Il-76 σε Il-76MDM.

Παράλληλα οι Ρώσοι εκσυγχρονίζουν τα βομβαρδιστικά τους και τα αναγνωριστικά μακράς ακτίνας δράσης τους Tu-22M3, Tu-95MS και Tu-160.Στην περίπτωση αυτών προβλέπεται η εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Πηγη: Janes.com
Μετάφραση - επιμέλεια: On Alert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis