Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Στρατηγός Φλώρο_intime
08:29 | 18/11/2023

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στο γραφείο του με τον πρόεδρο και εκτελεστικό Διευθυντή του Jewish Institute for National Security of America (JINSA) Δρ. Michael Makovsky, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

‘Οπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση ήταν η 5η τα τελευταία 3 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Συζητήθηκαν η συνεισφορά του Ινστιτούτου στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας, ΗΠΑ και Ισραήλ, οι τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, καθώς και η γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ως αποτέλεσμα των εστιών αστάθειας στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο, στο Βόρειο Κόσοβο και στις χώρες του Σαχέλ, που συνολικά ενισχύουν την παράνομη μετανάστευση και τις προσφυγικές ροές.

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στο Ισραήλ, τονίζοντας την πρόσφατη αποστολή Αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό για ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας καθώς και την θετική ανταπόκριση της χώρας μας στα αιτήματα πολλών χωρών, όπως η Αυστραλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία για φιλοξενία αεροπορικών μέσων και προσωπικού, με σκοπό την συνδρομή σε επιχειρήσεις εκκένωσης υπηκόων τους από την Μέση Ανατολή.

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα είναι κατά των πάσης φύσεως αναθεωρητισμών από όπου και αν προέρχονται και σημείωσε την σταθερή προσήλωσή της στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στις αρχές της καλής γειτονίας.

Επισήμανε, επίσης, την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, και αναφέρθηκε στην μεταξύ τους στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης, διαρκώς ενισχυόμενες τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά, ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, ανταλλαγής πληροφοριών και διαχείρισης κρίσεων.

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέρθηκε στην στρατηγική σημασία και αξία της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης με την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων Συμμάχων και εταίρων μας, και τόνισε την πολυεπίπεδη αμυντική συνεργασία και τις άριστες στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ εντός του πλαισίου της αναβαθμισμένης συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Δρ. Michael Makovsky για την συνάντηση, επισημαίνοντας το κοινό όραμα της Ελλάδας και των ΗΠΑ για ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis