Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:57 | 26/02/2024

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρουσία και του εκλεγμένου Αντιπροσώπου της ΠΟΥΛΙΟΥ Δημητρίου συναντήθηκε με το νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Υποστράτηγο κ. ΛΑΣΚΟ Σπυρίδων.

Αφού ευχηθήκαμε στον κύριο Διευθυντή καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, εξήραμε το σημαντικό έργο της Υπηρεσίας. Την αξία και τη χρησιμότητα του Εγκληματολογικού, άλλωστε, την έχουμε επικοινωνήσει πολλές φορές με άρθρα,  ανακοινώσεις και έγγραφα γνωστοποιώντας το γεγονός πως η Δ.Ε.Ε. δεν είναι επιτελική Υπηρεσία, αφού περισσότερα από τα μισά Τμήματά της συμμετέχουν σε πρώτο χρόνο στην εξιχνίαση των εγκλημάτων, παρ’ όλο που οι Ηγεσίες πολλές φορές αδυνατούν να το αντιληφθούν.

Η συνάντηση με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας ήταν εποικοδομητική καθώς προβληματισμοί και προτάσεις αναδείχθηκαν με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις επί επίκαιρων θεμάτων που αφορούν: τη δημιουργία Τμήματος Φρουράς και τη στελέχωσή του, την ασφάλεια και εκπαίδευση του προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Από την πλευρά μας, δόθηκε έμφαση στην υποστελέχωση της Δ.Ε.Ε. και ενημερώσαμε το Στρατηγό πως η έλλειψη προσωπικού δεν είναι πρόβλημα που ανέκυψε αυτή την περίοδο, καθώς παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, όμως το τελευταίο διάστημα έγινε πιο έντονο από ποτέ μιας και οι εναπομείναντες συνάδελφοι – μέλη μας αναγκάζονται να απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα από αυτά που έχουν εκπαιδευτεί να ασκούν.

Για να μπορέσει το Εγκληματολογικό να ανταπεξέλθει στην αποστολή του και να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Στρατηγός ήταν ενήμερος και γνώστης των προβλημάτων και των παθογενειών της Υπηρεσίας. Δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λύση τους και δήλωσε πως θα προβεί  άμεσα σε ενέργειες για τον περαιτέρω  εκσυγχρονισμό του Εγκληματολογικού, προς όφελος του προσωπικού, της Αστυνομίας και της κοινωνίας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από την Ηγεσία πως οι απαιτήσεις του Εγκληματολογικού έχουν πολλαπλασιαστεί και το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να καλύψει τον όγκο της εργασίας, ειδικά όταν σχεδόν τα μισά Τμήματά της λειτουργούν με το 50% του προσωπικού από αυτό που υπήρχε το 2019. Το φιλότιμο των συναδέλφων δεν επαρκεί για να υπερκεράσει τις υπηρεσιακές ανάγκες και απαιτήσεις.

Ως το μεγαλύτερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο της Χώρας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια που γίνεται με σκοπό την καλυτέρευση της καθημερινότητας και τη θωράκιση της εργασίας μας.

Η Ένωση Αθηνών διαβεβαιώνει τους συναδέλφους – μέλη της, ότι θα συνεχίσουμε απερίσπαστα τον αγώνα μας, μεταφέροντας  δια ζώσης στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, απαιτώντας και προτείνοντας  παράλληλα λύσεις. 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis