Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ERTFLIX
21:14 | 16/03/2024

Νέο ρεκόρ θεάσεων σημείωσε τον Φεβρουάριο το ERTFLIX, αποδεικνύοντας ότι η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ γεμίζει διαρκώς εκτός από νέα προγράμματα και νέους φανατικούς φίλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPAW Video Analytics, η μέση ημερήσια θέαση έφτασε τον Φεβρουάριο τις 525.000 (από 520.000 τον Ιανουάριο), ενώ η αύξηση σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023 ξεπέρασε το 72%, (οι ημερήσιες επισκέψεις ήταν 305.000).

Διαβάστε επίσης

Συνολικά, τον Φεβρουάριο του 2024, οι θεάσεις έφτασαν τις 15.249.800, έναντι 8.587.826 τον Φεβρουάριο του 2023.

Ενδιαφέρον έχουν οι δημοφιλέστερες εκπομπές, σειρές και ταινίες. Σύμφωνα με τις καταγραφές της NPAW, τα προγράμματα με τα περισσότερα «κλικ» ήταν οι σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Η παραλία», «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», και ακολουθούν η ελληνική δραματική ταινία «Λούγκερ», η σειρά μυθοπλασίας «Ηλέκτρα» και η κωμωδία «Λάρισα εμπιστευτικό».

Στα ξένα προγράμματα, πρώτα σε θεάσεις ήρθαν οι αστυνομικές σειρές «Αστρίντ και Ραφαέλ» και «Fallen», και ακολουθούν η σειρά μυστηρίου «Limetown», η ψυχολογική σειρά «Εννέα άγνωστοι» και η βραβευμένη με δύο EMMY σειρά «The Night Μanager».

 

Δύο χρόνια ERTFLIX

Το ERTFLIX βγήκε στον αέρα τον Απρίλιο του 2020, εν μέσω της δύσκολης περιόδου της πανδημίας και φέτος κλείνει δύο χρόνια.

Σήμερα αποτελεί την πιο δημοφιλή πλατφόρμα της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία όλο και περισσότεροι κάνουν κλικ στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ για να ψυχαγωγηθούν, να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν. Το 2023 οι θεάσεις έφτασαν τα 117 εκατομμύρια και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της νέας χρονιάς, οι θεάσεις θα συνεχίσουν ανοδική πορεία.

To ERTFLIX εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προγράμματα και ανανεώνει το περιεχόμενο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από 140 ταινίες (ελληνικές και ξένες) είναι ανεβασμένες στην πλατφόρμα, ελληνικές και ξένες σειρές, αλλά και όλα τα επεισόδια των σειρών μυθοπλασίας της ΕΡΤ. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, πρόσφατα η ΕΡΤ εξασφάλισε για το ERTFLIX αλλά και για τα γραμμικά της κανάλια συναρπαστικές ταινίες και σειρές των γνωστότερων εταιριών διανομής όπως οι Feelgood, Spentzos, Sony-Columbia, Rοzebud.21, Femeway και Gaumont. Στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ ανεβαίνουν εξάλλου όλα τα Δελτία Ειδήσεων της ΕΡΤ, οι ενημερωτικές εκπομπές, οι αθλητικές διοργανώσεις (π.χ. το πρόσφατο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη), τα ντοκιμαντέρ και τα παιδικά.

Κομβική για την εξέλιξη του ERTFLIX ήταν η πρώτη του παραγωγή του. Η «Έρημη χώρα» είναι μια σειρά οκτώ επεισοδίων σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα, που πρόκειται να επιστρέψει με νέο κύκλο, αφού έγινε ιδιαίτερα αγαπητή.

Παράλληλα, η διεθνής εκδοχή του ERTFLIX για τους ομογενείς μας (και όχι μόνο) σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί σημείο επαφής με την Ελλάδα με προγράμματα που ανανεώνονται, αρκετά από τα οποία και με αγγλικούς υπότιτλους.

Το ERTFLIX είναι επίσης προσβάσιμο και στα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης. Για τα άτομα με οπτική αναπηρία είναι διαθέσιμα στη ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, προγράμματα με ακουστική περιγραφή εικόνας και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Η επιτυχία του ERTFLIX είναι αποτέλεσμα και των νέων τάσεων που διαμορφώνονται σε σχέση με τη θέαση των προγραμμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2023 το 55,5% των φίλων του ERTFLIX παρακολούθησαν τα αγαπημένα τους προγράμματα από κινητά τηλέφωνα, tablet ή οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Ο ρόλος της ΕΡΤ είναι να επιστρέφει το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ στους πολίτες που το καταβάλλουν κάθε μήνα, δημιουργώντας ποιοτικό ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, επιμορφωτικό, παιδικό και αθλητικό πρόγραμμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας κατά τη διάρκεια της ημερίδας που έγινε την Τετάρτη στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη με τίτλο: «Δημόσια τηλεόραση στον 21ο Αιώνα: Η εποχή του ERTFLIX». Ο πρόεδρος της ΕΡΤ προσέθεσε ότι το ERTFLIX είναι το νέο όχημα της ΕΡΤ για να εκπληρώνει την αποστολή της με τον πιο πρόσφορο και σύγχρονο τρόπο, καθώς επιτρέπει στους πολίτες να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους εκπομπές στον χρόνο που εκείνοι επιθυμούν και όχι απαραιτήτως όταν προβάλλονται στην τηλεόραση. Απηύθυνε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» τόσο στους ανθρώπους της ΕΡΤ, που κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να μετατρέψουν την υβριδική τηλεόραση που προϋπήρχε στην ΕΡΤ σε μια σύγχρονη ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, αλλά κυρίως στους πολίτες που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το ERTFLIX. «Για να έχετε μια τάξη της επιτυχίας του ERTFLIX, αρκεί να αναφέρω ότι τον φετινό Μάρτιο το επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 530.000 συμπολίτες μας, 100% περισσότεροι από πέρυσι και από μόλις 3.000 που έμπαιναν στην υβριδική τηλεόραση το 2019», συμπλήρωσε ο κ. Ζούλας και αναφέρθηκε εκτενώς και στη δεύτερη μεγάλη καινοτομία της ΕΡΤ, το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι EΡΤNEWS, που όπως είπε «ήρθε να αναπληρώσει ένα κενό που υπήρχε στη χώρα μας, καθώς ήμασταν από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που δεν υπήρχε ένα δημόσιο κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στην ενημέρωση των πολιτών».

Φ. Δουλγκέρη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis