Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 13/03/2024

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης

Ένας μεγάλος αθλητής στον κόσμο του bodybuilding, ο οποίος κατά το παρελθόν πρωταγωνιστούσε στους ελληνικούς και διεθνείς αγώνες και αποτελούσε πρότυπο για τους νεότερους αθλητές, συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών.

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για bodybuilder που είχε σαρώσει τις νίκες επί σχεδόν 30 χρόνια, κατά τις δεκαετίες του 80’, του 90’ και του 2000. Όταν σταμάτησε τη συμμετοχή του στα τουρνουά έγινε δάσκαλος, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν άνοιξε κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής και αθλητικά είδη στην Αθήνα.

Η εταιρία του διατηρούσε και ιστοσελίδα, στην οποία διαφήμιζε δεκάδες συμπληρώματα που «υπόσχονται» αύξηση όγκου, αύξηση γράμμωσης και αύξηση ενέργειας.

Ο bodybuilder, μαζί με ακόμα δύο άτομα, κατηγορούνται ότι έστησαν κύκλωμα που διακινούσε σε πανελλαδικό επίπεδο αναβολικά. Ένας 43χρονος που εργαζόταν στο κατάστημα με τα συμπληρώματα διατροφής φέρεται να δεχόταν καθημερινά παραγγελίες είτε τηλεφωνικά είτε διά ζώσης. Στη συνέχεια φρόντιζε για την αποστολή των παράνομων προϊόντων, μέσω κούριερ ή μέσω λεωφορείων του ΚΤΕΛ, σε περιοχές της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια.

Στο δελτίο μεταφοράς ή στο τιμολόγιο αγοράς φαινόταν να αναγράφεται κάποιο νόμιμο προϊόν.

Αναβολικα, bodybuilder

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αγοραστές κατέθεταν τα χρήματα της κάθε αγοραπωλησίας ως τραπεζικό έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό του καταστήματος.

Τα προς πώληση απαγορευμένα προϊόντα εισάγονταν από το εξωτερικό, κυρίως από τις χώρες Μ. Βρετανία, Κύπρο, Βέλγιο, Βουλγαρία και Ρωσία κι εν συνεχεία, ανασυσκευάζονταν και διαθέτονταν στην αγορά ακόμα και με διαφορετική εμπορική ονομασία.

Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να έκανε παραγγελίες απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, από τον γνωστό bodybuilder και τον συνεργάτη του στην Αθήνα. Τα αναβολικά έφταναν στην Καλαμάτα μέσω ΚΤΕΛ. Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου μετέβαινε στο σταθμό των λεωφορείων στην Καλαμάτα, τα παραλάμβανε και τα διέθετε στους πελάτες του, οι οποίοι ήταν άντρες που γυμνάζονταν καθημερινά στο γυμναστήριό του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας διαπίστωσαν ότι τα μέλη του κυκλώματος φρόντιζαν να παίρνουν μέτρα προφύλαξης υπό το φόβο παρακολούθησής τους από τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλούσαν μεταξύ τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών που παρέχουν κρυπτογράφηση. Αυτό γινόταν και στις επικοινωνίες τους με τους πελάτες που έκαναν παραγγελίες αναβολικών ουσιών.

Στην αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τ.Δ. Ναρκωτικών της Υ.Α. Καλαμάτας με συνδρομή αστυνομικών της Υ.Α. Καλαμάτας στα βόρεια προάστια της Αθήνας και στην Καλαμάτα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι, ενώ σε έρευνες που έγιναν στον επαγγελματικό χώρο, στο σπίτι του bodybuilder και στο γυμναστήριο της Καλαμάτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.191 αναβολικά δισκία, 187 γυάλινα φιαλίδια με αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή, 63 αμπούλες με αναβολικές ουσίες σε υγρή μορφή, 343 αναβολικές κάψουλες, 68 ναρκωτικά δισκία, 2 φύσιγγες με αναβολικό διάλυμα τεστοστερόνης, 1 ζυγαριά ακριβείας, 14 σύριγγες κενού περιεχομένου, 5 κινητά τηλέφωνα. Τα κατασχεθέντα αναβολικά σκευάσματα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα του Ε.Ο.Φ. για εξέταση, όπως και στη Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας.

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis