Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 26/10/2023

Συνελήφθησαν προχθες (24-10-2023) το πρωί σε περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 58 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε περιοχή των Τρικάλων, από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς έλεγχος στους -2- αλλοδαπούς όπου βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν  -593,12- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί.

Διαβάστε επίσης

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 45χρονου, σε περιοχή των Τρικάλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους -1- κιλού και -540- γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί και -64,5- δισκία χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Συνολικά κατασχέθηκαν :

  • -2- κιλά και -133,12- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
  • -64,5- ναρκωτικά δισκία,
  • -3- συσκευασίες πακέτων κινητής τηλεφωνίας, χωρίς κάρτα SIM,
  • -1- κινητό τηλέφωνο και
  • -1- σημειωματάριο.

Ανωτέρω ποσότητες αδασμολόγητου καπνού κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο.

Προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ  η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis