Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 20/02/2024

Μένοντας πιστοί στους σκοπούς του σωματείου μας σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ευρισκόμενοι καθημερινά δίπλα τους και βιώνοντας και οι ίδιοι, ως ασκούντες τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταφέρουμε την πραγματική κατάσταση προς την Διοίκηση ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για επίλυσή τους .

Στο πλαίσιο αυτό Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης μας είχε το προηγούμενο διάστημα συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Ταξίαρχο κ. Τριαντάφυλλο Ιωάννη έτσι ώστε να τον ενημερώσει για ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό –μέλη μας και να καταθέσει τις αιτιάσεις τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της . 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, συναίνεσης καθώς και αλληλοκατανόησης .
0 Πρόεδρος του Σωματείου μας, αρχικά μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών μας στον κ. Ταξίαρχο για την προαγωγή και την τοποθέτηση και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντα του.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ανάδειξης και επίλυσης των ζητημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό που υπηρετεί σε υπηρεσίες της Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής.

 

Θέσαμε υπόψη του κυρίου Ταξιάρχου όλα εκείνα τα ζητήματα και θέματα που μας απασχολούν ως εργαζόμενους αστυνομικούς αλλά και αυτά που μέσα από τη μακροχρόνια διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος έχουμε βιώσει .

Ενδεικτικά αναφέραμε, για την λειψανδρία και την υποστελέχωση με προσωπικό της Δ/νσης, λόγω συνταξιοδοτήσεων , μεταθέσεων αλλά και της μη ενίσχυσης με νεοεισερχόμενους αστυφύλακες (από το 2013) , παρά την πρόσληψη και ενίσχυσης αυτής με 180 νέους Συνοριακούς Φύλακες το 2020, καθώς ο τρόπος πρόσληψης τους, καθιστά αυτούς δέσμιους των καθηκόντων τους , δεν εξυπηρετεί την υπηρεσία και τον σκοπό της πρόσληψης τους.
 

Ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον όπως συμβαίνει με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό , θα βοηθούσε Αυτούς να αισθανθούν ασφάλεια και να αποδώσουν τα μέγιστα.

Τονίσαμε, ότι ενώ η υπηρεσία είναι στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και ο όγκος εργασίας όλο ένα αυξάνονται αλματωδώς, οι υπηρετούντες στη Δ/νση έχουμε μείνει λιγότεροι από τους μισούς για να διαχειριστούμε έναν πολλαπλάσιο (από τον αρχικό) όγκο εργασίας. 

Τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, ασφάλειας και υγιεινής των συναδέλφων που υπηρετούν στα ΤΔΜ και στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ταύρου και Αμυγδαλέζας.
 

Μεταφέρθηκε από την πλευρά μας η ανάγκη ενίσχυσης τόσο με προσωπικό που είναι έτοιμα να κλείσουν  όσο και υλικοτεχνική υποδομή (όπως σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης στα ΠΡΟΚΕΚΑ.)
 

Τονίστηκε επίσης το ζήτημα της διάθεσης δυνάμεων διευθύνσεων την στιγμή που το μεταναστευτικό είναι σε έξαρση και η διεύθυνση καλείται να ανταποκριθεί στις όλο αυξανόμενες  απαιτήσεις διαχείρισης που απορρέουν εκτός αποστολής και του θεσμικού της ρόλου.

Αναφέρθηκαν εκ νέου τα ζητήματα που ανακύπτουν από την έλλειψη νομοθετικών προβλέψεων (νομοθετικά κενά)στις αστυνομικές αποστολές συνοδειών αλλοδαπών στις χώρες τους, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί συνοδοί του τμήματος επιστροφών σε κοινές και μη αποστολές συνοδειών –επιστροφών αλλοδαπών υπηκόων 
στις χώρες τους, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν. 
 

Ευχαριστήσαμε τον κύριο Ταξίαρχο για την άμεση παρέμβαση στο ζήτημα των επιστροφών των αλλοδαπών με εμπορικές πτήσεις , οι οποίοι παρουσίαζαν προβληματική συμπεριφορά και έπρεπε να μεταχθούν στην εισαγγελία όσο και για 
τις καθημερινές παρεμβάσεις του σε ζητήματα που προκύπτουν .
 

Το σωματείο της Ε. Α.Σ.Φ.Ν.Α καθημερινά αποδεικνύει έμπρακτα την συνέπεια και την αφοσίωση στο ρόλο που έχει αναλάβει, αυτόν της στήριξης των συναδέλφων-μελών της. 
 

Ο κ. Ταξίαρχος μας ανέφερε ότι είναι δίπλα στο προσωπικό και πρόθεσή του είναι να επιλύσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό της Διεύθυνσης πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Για την υλοποίηση αυτού στόχου, επιθυμεί τη στενή και υγιή συνεργασία με το σωματείο μας . 

Εμείς θα παραμείνουμε στις επάλξεις του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ηγεσία Δ/νσης αλλά και μέσω της ΠΟΣΥΦΥ με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία , διεκδικώντας  αυτά που η Ελληνική Πολιτεία ως Κράτος Δικαίου και Ευρωπαϊκό έχει υποχρέωση να μεριμνήσει και να παράσχει για τους συναδέλφους μας-εργαζόμενους. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis