Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:57 | 06/01/2019

Σε τρία σημεία επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της απαγωγής του επιχειρηματία στον Πειραιά.

Το πρώτο είναι ο εντοπισμός του αυτοκινήτου των δραστών. Μυστήριο παραμένει το πώς οι δράστες κατάφεραν να εξαφανίσουν το όχημα με το οποίο έγινε η απαγωγή, καταφέρνοντας να μην αφήσουν ίχνη. Το δεύτερο είναι ο εντοπισμός του κρησφύγετου όπου κρατήθηκε για εφτά ημέρες ο επιχειρηματίας. Σε περίπτωση που βρεθεί το οίκημα αυτό, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα αποκτήσουν στοιχεία που μπορεί να προδώσουν την ταυτότητα των δραστών.

[custom:google-ads]

Το τρίτο σημείο στο οποίο δίνεται έμφαση είναι η κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν με επιφύλαξη τα όσα κατέθεσε ο 51χρονος Ν.Μ. Και αυτό διότι τα όσα ανέφερε στις Αρχές ήταν λίγο διαφωτιστικά και χωρίς ουσιώδης λεπτομέρειες.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε ότι οι δράστες τον άφησαν σε κάποιο σημείο της Αττικής, από το οποίο πήρε ταξί και έφτασε στο σπίτι της μητέρας του έπειτα από μία διαδρομή περίπου 40 λεπτών. Όπως διευκρινίστηκε, ο N.M. αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Πέμπτης και πήγε στο σπίτι της μητέρας του όπου διαμένει προσωρινά, μετά την περιπέτειά του. Ωστόσο, επέλεξε αρκετές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα περί τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. για το ότι είναι ελεύθερος. 

Κλιμάκιο του ΥΔΕΖΙ που χειρίστηκε την υπόθεση μετέβη άμεσα στο σπίτι της μητέρας του, με τον επιχειρηματία να καταθέτει ότι δεν ειδοποίησε αμέσως, επειδή ήθελε να ηρεμήσει από την ταλαιπωρία και να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του για να μπορέσει να δώσει κατάθεση. Όσον αφορά στην αρπαγή του και την ομηρία του, αναφέρει ότι τον άρπαξαν ξαφνικά έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους 276 τέσσερις άγνωστοι και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο. Όπως λέει, στην αρχή τον χτύπησαν και τον έδεσαν, ενώ τις περισσότερες ώρες του φορούσαν κουκούλα. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνουν ότι φέρει σημάδια από χτυπήματα και από δέσιμο στα χέρια. 

Ο Ν.Μ. αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει που τον πήγαν, ούτε πόση ώρα έκαναν να φτάσουν στο κρησφύγετο, αλλά αντιλήφθηκε ότι αυτό βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή. Επίσης φέρεται να υποστηρίζει πως δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τις συνομιλίες του με τους δράστες, ενώ ανέφερε μόνο ότι του ζήτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά δεν τους το έδωσε. Επίσης, όλο το διάστημα της ομηρίας του μιλούσε μόνο με ένα άτομο, το οποίο όμως δεν είδε. 

Οι αστυνομικοί θα του πάρουν και άλλη κατάθεση με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να δώσει κάποιες πληροφορίες, που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την εξέταση όλων των στοιχείων από κάμερες και άλλες πηγές, από τον τόπο της αρπαγής, την περασμένη Πέμπτη, που ίσως να φωτίσουν την υπόθεση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, ο χώρος έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους γέμισε αστυνομικούς που έψαξαν εξονυχιστικά μέχρι και δύο κάδους απορριμμάτων που υπάρχουν στο σημείο, προκειμένου να εντοπίσουν τα ρούχα που φορούσε ο απαχθείς πριν τα αλλάξει.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis