Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:55 | 29/11/2015

Τα 10 ωραιότερα μέρη για να ταξιδέψει κανείς το έτος 2016 ανακοίνωσε το Lonely Planet. Και τα δέκα θα συναρπάσουν κάθε ταξιδιώτη.

Τις προτάσεις του με τα 10 καλύτερα μέρη για να επισκεφθεί κάποιος το 2016 ανακοίνωσε το γνωστό ταξιδιωτικό πόρταλ Lonely Planet.

1. Κότορ, Μαυροβούνιο


H Ενετικής επιρροής αρχιτεκτονική της πόλης Κοτόρ σε γαλήνιο  κόλπο  του Μαυροβουνίου, είναι ένας πανέμορφος κι εξαιρετικά ήσυχος προορισμός.

2. Κίτο, Εκουαδόρ


Η πόλη Κίτο, πρωτεύουσα του Ισημερινού,  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκουαλαμπάμπα και δίπλά από το ηφαίστειο Πιτσίντσα, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά το Λα Πας, είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου.

3. Δουβλίνο, Ιρλανδία


Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας με την ονομασία «Μαύρος Βάλτος» είναι μια πολύ ζωντανή πολή. Το κέντρο της είναι εξαιρετικά μοδάτο με μαγαζιά και μπαρ εξαιρετικού design ενώ η εξοχή γύρω από την πόλη είναι συναρπαστική.

4. Τζορτζ Τάουν, Μαλαισία


Η πόλη Τζορτζ Ταουν απο τις μεγαλύτερες πόλεις της Μαλαισίας με πληθυσμό 500 χιλιάδες,και ένα απο τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ στα περίχωρα του ζούν ακόμη 2 εκατομμύρια κάτοικοι.

5. Μουμπάι, Ινδία


Η γνωστή Βομβάη (η επίσημη ονομασία της μέχρι το 1955), ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια σε πληθυσμό και είναι πλέον μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ινδίας με  το υψηλότερο ΑΕΠ σε όλη την Ασία.

6. Μάντσεστερ, Αγγλία


Η γνωστή βιομηχανική της Μεγάλης Βρετανίας και πατρίδα της διάσημης ποδοσφαρικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ονομαστή και για διεθνή μουσικά φεστιβάλ της και την εναλλακτική της σκηνή. Το Μάντσεστερ αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους νέους και όχι μόνο.

7. Ρότερνταμ, Ολλανδία


Το λιμάνι του Ρότερνταμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ολλανδίας είναι γνωστό για  την εξαιρετική αρχιτεκτονική του και τις διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις του. 

8. Νάσβιλ, ΗΠΑ


Η πρωτεύουσα του Τένεσι, Νάσβιλ είναι παγκοσμίως γνωστή ως η «Πόλη της Μουσικής» των ΗΠΑ. Η πατρίδα της  μουσικής Κάντρυ  εισάγει τον επισκέπτη στην ατμόσφαιρα του Φαρ Γουέστ καθώς και στην φημισμένη νυχτερινή της διασκέδαση.

9. Ρώμη, Ιταλία

Η «αιώνια πόλη» και πρωτεύουσα της Ιταλίας, Ρώμη είναι τοπ προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας και της ιταλικής κουλτούρα. Το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1980 και αφήνει εκστατικό και τον πιο δύσκολο επισκέπτη.

10. Φριμάντλ, Αυστραλία

Μία μικρή πόλη  -με πληθυσμό μόλις 25 χιλιάδων κατοίκων- το Φρίμαντλ, εξυπηρετεί ως λιμάνι  την γνωστή πόλη Περθ στην δυτική Αυστραλία. Το Φρίμαντλ είναι γνωστό και για τα  -αποικιακού ρυθμού- κτίριά του.

 

Κι εκτός από τα μέρη, το Lonely Planet ανακοίνωσε και τις 10 καλύτερες χώρες, ιδανικές για τουρισμό. Είναι οι:

1. Μποτσουάνα
2. Ιαπωνία
3. ΗΠΑ
4. Παλάου
5. Λετονία
6. Αυστραλία
7. Πολωνία
8. Ουρουγουάη
9. Γροιλανδία
10. Νήσοι Φίτζι

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis