Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:02 | 13/06/2018

Η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας εξέδωσε την ανακοινωση που ακολουθεί:

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ενόχλησή μας για όσα ειπώθηκαν σε συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος το περασμένο Σαββατοκύριακο και αφορούσαν τις απόψεις ορισμένων για συμπεριφορές αστυνομικών, οι οποίες ρέπουν προς την ομοφοβία. Αφήσαμε να περάσουν κάποιες μέρες ώστε ότι γραφτεί να μην είναι «εν θερμώ» και υπό την πίεση των έντονων παραπόνων των μελών μας, για να μην μπορεί ουδείς να ισχυριστεί ότι λειτουργούμε από συντεχνιακό συμφέρον.

Δεν θα ονοματίσουμε κανέναν γιατί δεν θέλουμε ούτε τη στοχοποίησή του, αλλά ούτε την ηρωοποίησή του. Δεν θα ζητήσουμε κανενός την πειθαρχική δίωξη όπως μετ’ επιτάσεως μας ζητούν ορισμένοι, αφού δεν θέλουμε κανείς να υποστεί αυτά που εμείς υφιστάμεθα όταν κάνουμε δηλώσεις οι οποίες «ενοχλούν», άλλωστε αυτό είναι δουλειά της Διοίκησης. Θέλουμε μόνο να σταθούμε στη στοχοποίηση που ενδεχομένως οι συνάδελφοί μας θα υποστούν από τέτοιου είδους δηλώσεις. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ακόμα και μεγαλοσχήμονες συνδικαλιστές κατά το παρελθόν έχουν δημόσια ζητήσει συγγνώμη για συμπεριφορές συναδέλφων, προφανώς από πλήρη άγνοια του αστυνομικού αντικειμένου και με τις σκέψεις τους ίσως σε προσωπικές επιδιώξεις. Δυστυχώς οι δηλώσεις εκείνες ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούνται σε Δικαστήρια εναντίον των συναδέλφων μας.

Κανείς βέβαια δεν έχει βρει μία κουβέντα να πει για τον ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό που υφιστάμεθα από συγκεκριμένες ισχυρές και οργανωμένες μειοψηφίες εμείς οι αστυνομικοί. Αν φορέσουμε την στολή μας για να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να πάμε στη δουλειά μας τι ακριβώς θα υποστούμε;;;

Ως αστυνομικοί υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα τη Δημοκρατία με το αίμα μας, ως Ένωση δίνουμε κάθε μέρα αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης, τα δικαιώματα του ανθρώπου και κανείς μας δεν είναι ομοφοβικός ή ρατσιστής. Είναι επίσης αδιαπραγμάτευτη η στήριξή μας στην επιθυμία όποιου συναδέλφου συμμετέχει σε συλλογικότητες, σε δράσεις και εκδηλώσεις αυτών. Τα δημοκρατικά μας αισθήματα δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε αποτελούν μονοπώλιο ορισμένων.

Τα λάθη ελαχίστων και οι μεμονωμένες συμπεριφορές δεν μπορούν να έχουν αντίκτυπο σε 50.000 ανθρώπους συλλήβδην.

Η γενίκευση ανήκει σε ιδεολογίες που έχουν καταδικαστεί ανεπιστρεπτί και η ελευθερία του λόγου έχει όριο μέχρι την προσβολή του συμπολίτη του. Για όλα τα παραπάνω θα συνιστούσαμε σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι λένε αφού στο 2018 η Αστυνομία έχει κάνει άλματα προόδου και είναι λάθος να αντιμετωπιζόμαστε λες και υπηρετούμε στην Αστυνομία του 1950.

Άλλωστε ο τρόπος εισαγωγής στις σχολές μας και η εκπαίδευσή μας γίνεται ανάλογα της ικανότητας του καθενός και την επαγγελματική του κατάρτιση και όχι με γνώμονα πάσης φύσεως ιδιαιτερότητα κι επιθυμία. Κανείς λοιπόν δεν έχρισε συναδέλφους ως αυτόκλητους εκπροσώπους των εργαζόμενων αστυνομικών και του Σώματος της Αστυνομίας. Η πολυφωνία είναι χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας δεν δικαιούται όμως κανείς να μιλάει εκ μέρους συναδέλφων όταν απλά και μόνο εκπροσωπεί τον εαυτό του. Την μόνη συγγνώμη που ως εργαζόμενοι αστυνομικοί οφείλουμε να εκφράσουμε είναι προς τους συνανθρώπους μας τους οποίους δεν καταφέραμε να προασπίσουμε, με ευθύνες άλλων και στις οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων μας που οι οικογένειες τους θρηνούν για πάντα.

Τον αγώνα μας για τη Δημοκρατία δεν τον χαρίζουμε πουθενά!!!

 

                                                              Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                                                       - Ο -

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                          

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis