Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:30 | 29/03/2019

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αστυνομικών:

[custom:google-ads]
 

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο που προκύπτει από τη διατύπωση παρατηρήσεων από κάθε συνάδελφο. Είμαστε στη διάθεση καθενός του οποίου δημιουργούνται ερωτηματικά που προκύπτουν μέσα απ’ τη δραστηριότητά μας και να είναι βέβαιος ότι δεν μας διακατέχει η ιδιότητα να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, όταν δημιουργούνται ερωτηματικά και ευθύνες. Έπειτα, όσον αφορά τα κακόβουλα σχόλια από που προέκυψαν από διάφορους γνωστούς – άγνωστους φασίστες, λάτρεις του ναζισμού, η Πρωτοβουλία Αστυνομικών έχει ταυτότητα η οποία φαίνεται μέσα από την Ιδρυτική της Διακήρυξη η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της. Επίσης οι συνάδελφοι που αποτελούμε την Πρωτοβουλία Αστυνομικών έχουμε και όνομα και επώνυμο τα οποία επίσης φαίνονται στην Ιδρυτική της Διακήρυξη, αλλά και στην τακτική αρθρογραφία από τα μέλη της.

Για να επανέλθουμε στο κυρίως ζήτημα, οι συνάδελφοι των Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ. να γνωρίζουν ότι ουδέποτε θέλαμε να προβούμε σε κάποια μομφή ότι εκείνοι ενήργησαν «υπέρ των χρυσαυγιτών». Μάλιστα το γεγονός ότι έσπευσαν άμεσα να τοποθετηθούν σε σχέση με την δημοσίευσή μας, και με αυτή την τοποθέτηση να διαχωρίσουν τη στάση τους από τους ναζιστές, μόνο θετικό μπορεί χαρακτηριστεί και αποδεικνύει μια αστυνομία με προσωπικό με έντονα δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Η βαρύτητα του δημοσιεύματός μας έπεφτε στις ευθύνες της Διοίκησης και του κέντρου αναφορικά με τις διαταγές που εδόθησαν. Η κάθετη σχέση μεταξύ διοικούντων και διοικούμενων είναι σαφής και οι ευθύνες άπτονται αποκλειστικά στους διοικούντες. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν τα εξής ερωτήματα για τη φύση των εντολών:

  • γιατί οι διμοιρίες στράφηκαν και επενέβησαν κατά του κόσμου που ειρηνικά και δημοκρατικά διαμαρτυρόταν και όχι σ΄αυτούς που συνελήφθησαν για κακουργήματα; Διότι ο κοινός νους λέει ότι θα έπρεπε η αστυνομική προσοχή να ήταν στραμμένη σ΄ αυτούς που είχαν κουκούλες και προβαίνουν σε παράνομες πράξεις και όπως αποδείχτηκε φέρανε και μολότοφ μαζί τους.
  • έστω ότι οι διμοιρίες έπρεπε να επέμβουν να μπούνε στη μέση και να απωθήσουν και τις δύο μεριές, γιατί έχουμε τραυματίες μόνο από την πλευρά διαμαρτυρομένων, από τη μία δηλαδή μεριά; Οι διαμαρτυρόμενοι μάλιστα οι οποίοι δεν ήταν τίποτα άλλο από πολίτες και οργανώσεις με καθαρό πρόσωπο, χωρίς κουκούλες και μολότοφ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή:   protast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis