Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:39 | 06/09/2019

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα εγκαινιάσει το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη μία το μεσημέρι.

Οι επισκέπτες της φετινής 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 1, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο - δυναμικό προφίλ των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή του διαδικτύου, της εξωστρέφειας, της άμεσης αντίδρασης και των τεχνολογιών αιχμής.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χώρας με νέα αντίληψη και στόχευση, προάγοντας την εξωστρέφεια. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο περίπτερο, εννέα ενημερωτικά εργαστήρια για τα στελέχη και το απλό κοινό με θεματολογία που καλύπτει την πολυσχιδή δράση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ενιαίο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων

Αφιερωμένη στην πολυσήμαντη και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι η παρουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με το σύνθημα «Μαζί Πάντα», τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από τις 7 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, θα υποδέχονται το κοινό στο Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να το μυήσουν στα μυστικά των επιχειρησιακών δράσεων. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το καθημερινό έργο και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα μπορούν να αισθανθούν για λίγο πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, να κάνουν ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο ή να πραγματοποιήσουν βολές με ένα άρμα μάχης. Ταυτόχρονα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις νέες μεθόδους και τα καινοτόμα εργαλεία που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον εσωτερικό χώρο της Έκθεσης, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη εξουδετέρωσης εκρηκτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ), με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και ρομποτικό μηχάνημα, να θαυμάσουν από κοντά δύο εντυπωσιακά ομοιώματα F-16 και Mirage-2000, να βιώσουν ριψοκίνδυνες πτήσεις με μαχητικά και πυροσβεστικά αεροσκάφη, να γνωρίσουν τις διαδικασίες αντιμετώπισης βύθισης, πυρκαγιάς ή εισροής υδάτων σε Πολεμικό Πλοίο και να συμμετάσχουν εικονικά σε μια επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης.

Στον εξωτερικό χώρο της Έκθεσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το ελικόπτερο Kiowa, να δοκιμάσει φρέσκο ψωμί από το κινητό αρτοποιείο του Ελληνικού Στρατού, ενώ για τους μικρούς φίλους των Ενόπλων Δυνάμεων θα υπάρχει παιδικός στίβος μάχης, πύργος αναρρίχησης - καταρρίχησης, αλλά και δυνατότητα face painting.

 

Κατά τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ, κινητό studio της επιτυχημένης εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη» θα βρίσκεται στους χώρους της Έκθεσης, για να παρουσιάσει ζωντανά στο τηλεοπτικό κοινό όλα τα εκθέματα του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μια μικρή «γεύση» των εντυπωσιακών εκθεμάτων που θα παρουσιαστούν στο Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων δίνει το διαφημιστικό video που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis