Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:30 | 06/03/2018

Ακόμα και το πόσο... μέσα στην Τουρκία μπήκαν -«παραβιάζοντας στρατιωτική περιοχή»- οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «μέτρησαν» τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, «κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης (25 ετών) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (29 ετών) παραβίασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μπήκαν μέσα στην Τουρκία κατά 253 μέτρα».

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα παρουσιάζει και σε φωτογραφία το σημείο όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της (από την «έρευνα του περιστατικού» όπως αναφέρει), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί:

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι «η σύλληψη του Μιτρετώδη και του Κούκλατζη έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, η εφημερίδα αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Στο ότι, δηλαδή, οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής τους, αλλά και στο ότι οι έρευνες πλέον στρέφονται στα κινητά του ανθυπολοχαγού και του λοχία, «για να διαπιστωθεί τι φωτογραφίες και βίντεο τράβηξαν οι Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς και το εάν έχει σβηστεί κάποιου ψηφιακό υλικό» που ενδεχομένως θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία περί «απόπειρας κατασκοπείας».

Μάλιστα, παραθέτει όλη την κατάθεση του Έλληνα ανθυπολοχαγού στις τουρκικές Αρχές και επικεντρώνεται στους λόγους που τραβούσε βίντεο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.  


iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis