Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:49 | 30/12/2017

Με μια ανακοίνωση με την οποία δείχνει με σαφήνεια τη δυσαρέσκεια και το θυμό της, η Άγκυρα απαντά στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να δοθεί άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ δείχνει πως η Άγκυρα αδυνατεί να καταλάβει ότι στην Ελλάδα οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν μπορούν να καθοριστούν από “φιρμάνια του σουλτάνου”.

[custom:google-ads]

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

” Η Ελλάδα χορηγώντας άσυλο σε 1 από τους 8 πραξικοπηματίες, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Η απόφαση αυτή, για την οποία θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα. “
 
Ωστόσο πριν από λίγο η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά, «ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis