Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 27/10/2018

Με πολυτελή αυτοκίνητα τύπου Porsche μετέφεραν τους παράτυπους μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα, τα μέλη του κυκλώματος των λαθροδιακινητών, στο οποίο συμμετείχαν και δυο αστυνομικοί.

Ήθελαν να μην κινήσουν υποψίες σε κάποιο μπλόκο στο οδικό δίκτυο και να μεταφέρουν έτσι τους αλλοδαπούς που μόλις είχαν περάσει με βάρκες τον Έβρο. 

[custom:google-ads]

Το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του τον Ιούνιο του 2018 και είχε δομή και ιεραρχία ενώ αρχηγός φέρεται να ήταν ένα άτομο από την Τουρκία με τον κωδικό «Δημήτρης».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Νέα επιτυχία για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων


Το κύκλωμα έψαχνε συνεχώς τρόπους ώστε να φέρνει αλλοδαπούς και μάλιστα οι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα τα μέλη σχεδίαζαν να διευκολύνουν τους μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα και αμέσως μετά να συλλαμβάνονται από το τμήμα συνοριακής φύλαξης όπου υπηρετούσαν οι δυο αστυνομικοί και με την επίφαση της νομιμότητας, να εμφανιζόταν δικηγόρος όπου θα έλεγε ότι εκπροσωπεί τους αλλοδαπούς.

Αμέσως μετά θα υπέβαλαν όλοι αίτημα για άσυλο και ακολούθως θα αφήνονταν ελεύθεροι με χαρτιά προσωρινής παραμονής. 

Τα μέτρα αντί-παρακολούθησης που έπαιρναν οι αστυνομικοί ήταν αυστηρά και είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας αστυνομικός βρέθηκε να κατέχει 6 κινητά τηλέφωνα και ο δεύτερος 13!!!

Επίσης βρέθηκαν 16 βιβλιάρια καταθέσεων στον έναν αστυνομικό αλλά και μια αστυνομική ταυτότητα με στοιχεία άσχετα με τα πραγματικά του και άρα πιθανόν να πρόκειται για πλαστή ταυτότητα.

Μίνα Καραμήτρου
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis