Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 17/05/2016

Υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικές στην Ευρώπη έχοντας να αντιμετωπίσουν Σαουδαραβικούς, Κινεζικούς, Ρωσικούς και Αμερικανικούς κολοσσούς; Υπάρχει κανένας στην Ελλάδα που πιστεύει ότι οι ελληνικές ΠΑΕ μπορούν να αναταγωνιστούν στα ίσα ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν από πίσω τους πολυεθνικά σχήματα με επενδυτές που σαρώνουν τα πάντα σε μετεγγραφικό και οργανωτικό επίπεδο; Δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει κάτι τέτοιο.

Αυτό που πάει να γίνει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός θα είναι η αρχή για ένα εντελώς διαφορετικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν ο Μαρινάκης κατορθώσει και πείσει τους Κινέζους να μπουν ως επενδυτές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός εξαγοράζοντας ένα μεγάλο πακέτο μετοχών και παρουσιάζοντας ένα σοβαρό πλάνο ενίσχυσης της ομάδας, οι Ερυθρόλευκοι σε βάθος πενταετίας θα φτάσουν πολύ ψηλά στην Ευρώπη.   

Για την Ελλάδα δεν το συζητάμε. Εάν οι ανταγωνιστές δεν βρούν απάντηση και μείνουν στα προσωποπαγή σχήματα με περιορισμένες τις επενδυτικές ικανότητες και την οικονομική κρίση να μαστίζει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βλέπουν τον Ολυμπιακό με ...κυάλια!

Ο Μαρινάκης το έχει δει το έργο πριν από οποιονδήποτε άλλον. Οι Κινέζοι μετά τον εμπορευματικό σταθμό και τον ΟΛΠ θέλουν να συνδεθούν άμεσα με τον Ολυμπιακό του Πειραιά. Εχουν πρώτοι διαπιστώσει ότι η διέξοδος που έχει αυτή η πόλη προς τη θάλασσα τούς δίνει τεράστιες επενδυτικές δυνατότητες και επειδή στο εμπόριο αυτού του επιπέδου δεν έχουν αντίπαλο σε παγκόσμιο επίπεδο, εάν πεισθούν και επενδύσουν στον Ολυμπιακό, θα αποκτήσουν τεράστιο πλεονέκτημα στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Ο Μαρινάκης για όποιον τον γνωρίζει ως εφοπλιστή, δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Στόχος του δεν είναι να πουλήσει και να φύγει. Στόχος του είναι να βρει επενδυτές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για να πάρουν μετοχές και να μπουν ως βασικοί επενδυτές με τον ίδιο πρόεδρο της ΠΑΕ. Τουλάχιστον για τα επόμενα 4 με 5 χρόνια. Μετά θα δει ο ίδιος ο Μαρινάκης ανάλογα με τις εξελίξεις.

Εάν οι Κινέζοι μπουν τελικά στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Εάν μπορέσει ο Μαρινάκης να τους πείσει θα πρόκειται για την πιο πετυχημένη κίνηση για την οποία θα συζητούν όλα τα ευρωπαϊκά κλαμπ. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει. Με πιθανότερο σενάριο να μπουν τελικά να μπουν οι Κινέζοι στον Ολυμπιακό! Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες...

 

sportdog.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis