Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 18/01/2019

Η Λίνα Μπένγκτσντότερ κάνει το συγγραφικό της ντεμπούτο με το βιβλίο «Άναμπελ» και αυτομάτως κάνει αισθητή την παρουσία της στον κόσμο του σκανδιναβικού νουάρ.

[custom:google-ads]

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Μπένγκτσντότερ κυκλοφορεί ήδη σε 20 χώρες και μόνο στη Σουηδία ξεπέρασε σε ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 80.000 αντίτυπα, αριθμός εντυπωσιακός για ντεμπούτο. Eπιπλέον, το βιβλίο έχει αποσπάσει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα «Crimetime Specsavers». Η συγγραφέας μεγάλωσε στο Γκούλσπονγ, όπως και η ηρωίδα της ιστορία της, η Τσάρλι Λάγκερ.

Στη χώρα μας κυκλοφορεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Έως τότε, μπορείτε να διαβάσετε στο Reader.gr ένα απόσπασμα του βιβλίου.

Σύνοψη
Στο Γκούλσπονγ, μια μικρή σουηδική πόλη χαμένη στο πουθενά, το καλοκαίρι κυλάει αργά, βαρετά… έως τη μέρα που εξαφανίζεται η δεκαεφτάχρονη Άναμπελ. 

Η ντετέκτιβ Τσάρλι Λάγκερ, που έρχεται από τη Στοκχόλμη για την έρευνα, είναι καλή στη δουλειά της – άλλωστε, η δουλειά της τη βοηθάει να βάζει σε τάξη το χάος μέσα της. Δε θέλει να αναλάβει αυτή την υπόθεση, αλλά καταλήγει να κάνει αυτό που κάνει πάντα: να ακολουθεί τις διαταγές. Έτσι, αναγκάζεται να γυρίσει στο μέρος που άφησε στα δεκατέσσερά της, το μέρος που έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διαγράψει από τη ζωή της. Και μόλις πατάει το πόδι της εκεί, οι αναμνήσεις ζωντανεύουν. 

Θυμάται πώς είναι να μεγαλώνεις σε μια πόλη όπου δεν έχεις τίποτα να κάνεις, εκτός από το να ονειρεύεσαι να φύγεις. Πώς είναι να έχεις μια μητέρα άρρωστη και αλκοολική.

Όσο ψάχνει να βρει την αλήθεια για το τι συνέβη στην Άναμπελ, τόσο πιο βαθιά βυθίζεται η Τσάρλι στο παρελθόν της. Και πρέπει να αντιμετωπίσει την πιο οδυνηρή ανάμνηση απ’ όλες: τη στιγμή που άφησε έναν άλλο άνθρωπο να πεθάνει… 

www.reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis