Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:16 | 27/03/2017

Μπορεί αυτό το παράξενο όχημα να μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, σίγουρα όμως δεν προορίζεται για εξωγήινους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το είδος μας θα μπορεί σύντομα να απολαύσει ένα άνετο ταξίδι με αυτό το πρωτοποριακό διθέσιο drone, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Pier Paolo Lazzarini της ιταλικής εταιρείας Jet Capsule και αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον κόσμο των μεταφορών.

Το "IFO" (από τα αρχικά των λέξεων Identified Flying Object, αφού πρόκειται για... γνωστό ιπτάμενο αντικείμενο) θα περιλαμβάνει οχτώ ηλεκτρικούς περιστροφικούς κινητήρες, που θα του επιτρέπουν να πετά με ταχύτητα 190 χλμ/ώρα.

Οι κινητήρες αυτοί θα τροφοδοτούνται από μια σειρά επαναφορτιζόμενων μπαταριών, που θα χαρίζουν στο όχημα αυτονομία 70 λεπτών, ενώ το ύψος στο οποίο θα πετά ο «ιπτάμενος δίσκος» θα είναι παραπλήσιο με εκείνο του συνηθισμένου ελικόπτερου.

Με βάση τα προσχέδια της εταιρείας, η οποία αναζητά επενδυτές για να υλοποιήσει το φιλόδοξο πρότζεκτ, το IFO θα έχει ύψος 3 μέτρα και διάμετρο 2 μέτρα, ενώ η καμπίνα των επιβατών θα μπορεί να αποσπάται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και να προσγειώνεται μαλακά στο έδαφος χάρη στα ενσωματωμένα αλεξίπτωτα.

Δείτε βίντεο του πρωτοποριακού drone

 

;

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis