Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:49 | 05/04/2016

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, με αφορμή τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού για τους διαγωνισμούς των έργων των Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων στα νησιά.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση επισημαίνει πως «κατά παράκαμψη των καθιερωμένων διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, η διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Θεοδωράκη απευθύνθηκε εγγράφως, κατ’ εντολή του, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εζήτησε δε στα πλαίσια, δήθεν, του κοινοβουλευτικού ελέγχου του κόμματος να της αποσταλούν τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό του έργου του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στην Χίο. Ταυτόχρονα ο κ. Θεοδωράκης έσπευσε να δημοσιοποιήσει την ενέργεια αυτή, συνοδεύοντας την με αρνητικές αιχμές για την διαδικασία του διαγωνισμού».

Ο κ. Τόσκας υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του Ποταμιού απέφυγε να ακολουθήσει την επιβεβλημένη δεοντολογία κοινοβουλευτικού ελέγχου και να ζητήσει κατάθεση εγγράφων ώστε να μπει στη διαδικασία διαλόγου με τον ίδιο.

Σχετικά με τη νομιμότητα των διαγωνισμών ο κ. Τόσκας στην επιστολή του αναφέρει ότι «αποδεικνύεται ο άψογος και αδιάβλητος χαρακτήρας της διαδικασίας, με ανταγωνιστικές προσφορές και κόστος χαμηλότερο του προϋπολογισθέντος.

Στο έργο της Χίου, μάλιστα, το ποσοστό έκπτωσης του πρώτου μειοδότη ήταν διπλάσιο του δεύτερου (30,5 %). Επιπλέον στο ίδιο Κέντρο Υποδοχής έγινε και δεύτερο έργο, με όγκο πρόσθετων εργασιών που απαιτήθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς ουσιαστικά να υπερβούμε το προϋπολογισμένο κόστος του πρώτου!»

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει στην επιστολή προς τον κ. Βούτση, πως και η Νέα Δημοκρατία αναμασούσε τις ίδιες καταγγελίες και καταλήγει πως είναι «αντιληπτό ότι κάποια συμφέροντα ενοχλήθηκαν από τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, μαθημένα σε άλλου είδους αναθέσεις από το παρελθόν».

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis