Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 07/07/2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε σήμερα, 7 Ιουλίου 2017, συνέντευξη στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου κατά τη διάρκεια εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό “ Alpha 9,89”.

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη

Δημοσιογράφος: Ε, βέβαια. Δεν μου λέτε και όσον αφόρα την κόντρα τώρα με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας; Με το «εξαρχιστάν» που κάνανε τη δήλωση εκεί και μετά βγήκε η δική σας πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της απόλυσης; Αυτό πιστεύετε ότι περνάει πλέον, βρίσκετε, τι γίνετε σ’ αυτό;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είπατε και για Αστυνομία έτσι λίγο τα….

Δημοσιογράφος: Ναι είπαμε και για την αστυνομία.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Εντάξει, λοιπόν κοιτάξτε να δείτε..

Δημοσιογράφος: Λάμπρου, Λάμπρου είναι αυτός κύριε Υπουργέ μου, Λάμπρου είναι αυτός, από το Κορωπί είναι.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Και τι να πω, σας τα έχω πει, και του ίδιου, αλλά τέλος πάντων.

Δημοσιογράφος: Ξεριζωμένος είναι…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Κάντε τα μπάνια σας και εσείς σε ήσυχο περιβάλλον...

Δημοσιογράφος: Θα κάνουμε. Έχουν πρόβλημα στο Κορωπί γιατί μας έχουν έρθει διάφοροι περίεργοι που κάνατε καλή δουλεία στο Μενίδι με τις τελευταίες εξελίξεις και έχουν έρθει, ναι, και έχουν έρθει και φορτώνουν στο Κορωπί τώρα.

Δεν έχουμε Ρεντίνα εμείς στο Κορωπί, το αστυνομικό τμήμα έχει κλείσει τώρα, αυτά που λέει ο Τόσκας έχει δίκιο τώρα, γιατί παλαιότερα μας έλεγε ότι δεν υπάρχει κόσμος, έχουμε ασφάλεια και έχουμε μεγάλο τμήμα αστυνομικό και δεν υπάρχει κόσμος και τι να κάνουμε; Έχουν δύο περιπολικά τι να κάνουν τα παιδιά;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Δε χρησιμοποιώ το χιούμορ για να αποφύγω την απάντηση απλά χρειάζεται και αυτό το χιούμορ στη ζωή για να επιβιώσουμε.

Λοιπόν, πρώτον οι πυροσβέστες: Οι αντιδράσεις αυτές είναι εποχιακές σε ένα σκέλος, σε ένα άλλο σκέλος ξέρετε; Ναι, υπήρχαν συντεχνιακά συμφέροντα, υπήρχαν πολύ οργανωμένα συμπαιγνιακά συμφέροντα. Για παράδειγμα όλοι οι καθηγητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ήταν συνδικαλιστές για να προσελκύσουν τους μαθητές και να δημιουργείται ένα κύκλωμα, από κει και πέρα, ναι αυτό έσπασε και έπρεπε να σπάσει.

Και οι συνδικαλιστές μπορεί και πρέπει να κάνουν την δουλειάς τους αλλά να κάνουν και την άλλη δουλειά για την Πυροσβεστική για την οποία πληρώνονται. Λοιπόν, ένα αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση με εμένα υπουργό να συνδιοικήσω με κανένα συνδικαλιστή όπως γινόταν παλαιότερα, αυτό είναι ξεκαθαρισμένο και πάμε παρακάτω.

Δημοσιογράφος: Εγώ; Οι συνδικαλιστές να τα ακούνε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Συγνώμη;

Δημοσιογράφος: Οι συνδικαλιστές να τα ακούν, εγώ τι να ακούσω. Και για τους αστυνομικούς;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ε, ναι, μα προφανώς δεν τα λέω σε σας.

Δημοσιογράφος: Το ξέρουμε, προς Θεού.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Σας ακούω με πάρα πολλή δυσκολία, προσπαθώ να…

Δημοσιογράφος: Για τους αστυνομικούς τι λέτε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Έχω που έχω και λίγο κουφαμάρα από τις βολές των αρμάτων… Τώρα, σε ό,τι αφορά τους Αστυνομικούς. Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής βγήκε και είπε ότι τα Εξάρχεια είναι «Εξαρχιστάν», είναι ανεξάρτητη χώρα, εγώ να γίνω Υπουργός Εξωτερικών και να στείλω εκεί Πρεσβεία.

Αυτά δεν είναι χιούμορ, αυτό είναι προσβολή θεσμών και γι’ αυτό η Αστυνομία διέταξε αυτή την ΕΔΕ. Τώρα τα περί απολύσεων και όλα αυτά, είναι αυθαίρετες ενέργειες. Εγώ δεν έχω καμιά διάθεση να αντιπαρατεθώ με κανένα συνδικαλιστή, έχω σοβαρότερες δουλειές να κάνω…

Δημοσιογράφος:Κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι αυτή η κουβέντα….

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  …θα πρέπει να γίνονται Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υπουργοί Εξωτερικών, να μιλούν για ό,τι τους έρθει, ό,τι τους έχουν πει.

Δημοσιογράφος: Ακούστε να δείτε. Νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση, αλλά δε φταίτε μόνο εσείς, φταίμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι. Όπως καλή ώρα εδώ ο Σπυράκος. Του τα λέω και μπροστά του, του τα λέω και μπροστά σε σας και δημοσίως. Αδικούν την ίδια την Ελληνική Αστυνομία και τις επιτυχίες που κάνει κάθε μέρα. Αυτή είναι η ουσία. Γιατί κάθε μέρα, κρινόμαστε από το αποτέλεσμα της ημέρας και της προηγούμενης ημέρας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Έχετε δίκιο, γιατί βλέπετε κάθε μέρα… Εγώ ξέρετε δεν είμαι από τους Υπουργούς αυτούς, όπως έκαναν κάποιοι παλιότεροι, που έβγαιναν και ανακοίνωναν τις επιτυχίες της Αστυνομίας. Οι επιτυχίες αυτές ανήκουν στην Αστυνομία ακόμη κι αν έχω δώσει εγώ γενικότερες κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, όπως έχω δώσει και για την αντιμετώπιση άλλων εγκλημάτων.

Από κει και πέρα βλέπετε τις τεράστιες επιτυχίες που έχουν γίνει σε Μενίδι, σε στρατόπεδο Καποτά, για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και τα λοιπά. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis