Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:13 | 27/10/2023

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Αστυνομικών, συνεχίζουν να θέτουν στην κορυφή της ατζέντας των διεκδικήσεων του κλάδου συγκεκριμένα οικονομικά αιτήματα.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, αν αναλογιστεί κανείς (με ψυχραιμία)  την επίμονη και αυξανόμενη ακρίβεια  που κάνει τις   μισθολογικές αυξήσεις που έχουν δρομολογηθεί να μοιάζουν "αδύναμες" να αλλάξουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των ένστολων (ενδεικτική η χθεσινή επιστολή αστυνομικού στο Policenet.gr - δείτε την εδώ).

Διαβάστε επίσης

 

Στο πλαίσιο αυτό, την  16-10-2023, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ τέθηκαν πέντε οικονομικά αιτήματα.

Εικόνα
ποασυ
Φωτογραφία από την συνάντηση της ΠΟΑΣΥ με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών:

1) Μισθολόγιο: Δεδομένου ότι έχετε ήδη αναφερθεί και εσείς στην αναγκαιότητα ψήφισης ενός δίκαιου μισθολογίου, σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού προς όλες τις Ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων καθόσον εκκρεμεί και η εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές μετά το 2012, καθώς και για το ισχύον από το 2017 μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ο εξορθολογισμός των μισθών και των επιδομάτων είναι επιβεβλημένος με στόχο την ικανοποίηση της μεγάλης βάσης του Αστυνομικού Σώματος, των νέων συναδέλφων μας που έχουν αδικηθεί κατάφορα.

2) Αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας: Επιτέλους να υπάρξει οικονομική και συνταξιοδοτική ανταπόδοση.

3) «Ξεπάγωμα» διαδικασίας υπολογισμού οδοιπορικών εξόδων με την κατάργηση της μνημονιακής ρύθμισης: Ένα πάγιο αίτημα, αφού η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις της.

4) Δίκαιη αποζημίωση νυχτερινής εργασίας: Μετά από πολλές δεκαετίες, επιβάλλεται η αύξηση της ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης.

5) Επέκταση επιδόματος παραμεθορίου.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis